Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor: új egységet a gazdaságban is
Belföldi hírek

Orbán Viktor: új egységet a gazdaságban is

forrás: Kossuth Rádió – 180 perc

A magyar sikerekhez szükség van a magángazdaság szereplőire is, akikkel ezért megállapodást kell kötni a versenyképességről, mert fontos, hogy a gazdaságpolitikában is létrejöjjön az új egység – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában.

Még egy új egység

A miniszterelnök szerint a kormány célja megállapodást kötni a versenyképességről a gazdasági szereplőkkel. Orbán Viktor a pénteki 180 percben kifejtette: Magyarországon magángazdaság van, vagyis a kormány önmagában nem képes jó gazdaságpolitikát csinálni és javítani a versenyképességet, ehhez meg kell egyezni a magángazdaság szereplőivel. A kormány olyan megállapodást akar kötni velük, amelynek fontos eleme a szakképzés iránya, a bérpolitika, az adórendszer, de kulcskérdés a fiatalok jövője, az oktatás is – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Munkaalapú rendszer

Orbán Viktor a rádióműsorban emlékeztetett: folyamatos és heves viták vannak arról, jó irányba tart-e a gazdaság, a hitelminősítők egyértelműen javuló véleménye azonban ezt eldönteni látszik. A cél pedig továbbra is világos: egy munkaalapú gazdasági rendszer kell, amelynek lényeges eleme a teljes foglalkoztatottság. Ma már ott tartunk, hogy az elmúlt hat évben 660-670 ezer új munkahely keletkezett, az ígéret pedig 2010-ben egymillióról szólt, az esélyeim így nem rosszak – fogalmazott Orbán Viktor.

Régen rossz, ha bárkit győzködni kell

Magyarországon ugyanakkor ma a kényszerbetelepítés megakadályozása a legfontosabb kérdés, erről kell most tárgyalni – reagált a miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában arra, hogy az MSZP elnöke a tervezett alaptörvény-módosításról nem, minden egyéb fontos kérdésben azonban szívesen tárgyalna vele. Orbán Viktor hozzátette azt is, régen rossz, ha egy 3,3 milliós tömeg véleménynyilvánítása után bárkit győzködni kell.

Orbán Viktor: új egységet a gazdaságban is
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a 180 perc című műsorban 2016. október 14-én (MTI/Máthé Zoltán)

Csak mi mertük

Egy egész Európát kínzó kérdésről van ugyanis szó, de csak egy helyen, Magyarországon volt mersze megkérdezni a kormánynak erről az emberek véleményét, a népszavazáson kifejezett akaratot pedig teljesíteni kell – hangsúlyozta a miniszterelnök. Az alkotmánymódosítás szövegéről természetesen vitatkozni lehet és kell is, hiszen minden szövegnél van jobb, ezért is indul meg hétfőn a vita a dokumentumról – tette hozzá. Arra a felvetésre, hogy az Alapjogokért Központ szerint a szöveg esetleg még tovább is szigorítható lenne, a miniszterelnök azt mondta, ez csupán egy technikai kérdés, Magyarországon ugyanis a referendummal létrejött egy új egység, a kormánynak pedig az a kötelessége, hogy érvényt szerezzen az új egység akaratának – ismételte meg a miniszterelnök.

Orbán Viktor: új egységet a gazdaságban is
Orbán Viktor miniszterelnök (j) a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott Kocsis Éva műsorvezetőnek a 180 perc című műsorban 2016. október 14-én. Balról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (MTI/Máthé Zoltán)

Csak önkéntesen

A magyar álláspont szerint az identitáskérdéseket semmiféle külső erő nem érintheti, ha ugyanis ezt valaki megteszi, azt jelenti, nem vagyunk urai saját sorsunknak. Magyarország véleménye pedig továbbra is egyértelmű: csak önkéntes kvóták létezhetnek, és Orbán Viktor abban bízik, az Európai Bizottság is belátja, rossz döntést hozott, és visszalép a javaslatától. Több ország is így tartja ezt, ám egyetértés máig nem alakult ki, úgy tűnik tehát, ez a vita is Magyarországra vár – emelte ki a miniszterelnök.

A szabadságról szól

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 1956 a szabadságról szól, amelyre sok minden lehet veszélyes, így az is, ha “mindenfajta ellenőrzés nélkül idegenek jelennek meg egy ország területén, akiknek a szokásai, elképzelései az életről egészen különbözők, mint a mieink”, és a mi szabad társadalmunkat átalakítják az akaratunk ellenére. Nehéz úgy beszélni 1956-ról és a szabadságról, hogy közben kiszakítjuk ezt a mai világ összefüggésrendszeréből – fogalmazott.

 

Hasonló hírek

Akadálymentes lesz a nemzeti konzultáció

Géza

Hírösszefoglaló a Hirmagazinnál: a mai nap legfontosabb hírei, bűnügyi hírei – videók (18+)

Géza

Riasztást adtak ki gyerekek és csecsemők élelmiszerei miatt – visszahívás magyar üzletekből is

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!