Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor szerint Soros György nem akarta Várhelyi uniós biztosi kinevezését – videó
Belföldi hírek

Orbán Viktor szerint Soros György nem akarta Várhelyi uniós biztosi kinevezését – videó

Az utóbbi tíz év legnagyobb diplomáciai sikerének nevezte Várhelyi Olivér uniós biztosi kinevezését Orbán Viktor.

A kormányfő az állami rádiónak adott interjúban azt mondta, hogy komoly aknamunka folyt az ellenzék részéről, hogy ez ne valósulhasson meg. Szerinte tények támasztják alá, hogy Soros György személyesen lobbizott Brüsszelben, hogy megakadályozza a kinevezést.

Várhelyi: 2020 májusa előtt meg el kellene kezdeni a csatlakozási tárgyalásokat

A szomszédságpolitikáért és uniós bővítésért felelős biztosjelöltet pénteken az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága hallgatta meg. Az ellenzéki képviselők közül egyedül Bana Tibor, a bizottság jobbikos alelnöke volt jelen.

— Meglehetősen fura is lenne, ha a magyar kormány érdekeit szeretné ön érvényesíteni akkor, ahogy azt a keddi napirend előtti felszólalásomban is elmondtam, jelenleg az Orbán Viktor által vezetett kormány, amely 2010-ben az országgyűlési választásokat követően meghirdette a keleti nyitás politikáját, amivel önmagában még nem lenne probléma, mára eljutott oda, hogy a nyugati zárás politikáját viszi – fogalmazott Bana Tibor.

Várhelyi Olivér szerint Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási folyamatát dinamikussá kell tenni.

— Egyik legfontosabb és legsürgetőbb feladatom az lesz, hogy lehetővé tegyem azt, hogy az Európai Bizottság olyan javaslatot tudjon az asztalra tenni, ami alapján már valóban elindul a csatlakozási tárgyalás, lehetőleg még a jövő évben a Nyugat-Balkánnal foglalkozó zágrábi csúcstalálkozó előtt, tehát 2020 májusa előtt – mondta Várhelyi.

MTI/Máthé Zoltán

Várhelyi Olivért a jelen lévő kormánypárti politikusok és az egy ellenzéki képviselő nem kérdezte az Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolatáról, és arról, hogy tervez független maradni a magyar kormánytól. A bizottsági meghallgatás után stábunk megpróbált erről is beszélni a biztosjelölttel, aki arra hivatkozva, hogy megy a gépe, nem vállalta az interjút.

euronews, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mínusz 11 fok váltja a szélvihart – mutatjuk, mire készülj!

Edit

Szijjártó Péter szerint erőszakos emberekkel nem lehet Európát építeni

Edit

Megvették Erdélyt, méghozzá Erdély aranyán! A románok mesterterve a nemzet ellen, amiről nem beszélnek – Dr. Pungur József írása

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------