Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor ötletét harsogja egész Nyugat-Európa
Külföld

Orbán Viktor ötletét harsogja egész Nyugat-Európa

2016 áprilisban, vagyis közel másfél évvel ezelőtt állt elő Orbán Viktor azzal az akciótervvel, amelynek több pontja mögé most kezdenek beállni Nyugat-Európa nagyhatalmainak vezetői.

A magyar miniszterelnök által javasolt tízpontos akcióterv elsősorban azért született meg, hogy történhessenek konkrét intézkedések a migrációs válság kezelésére. Angela Merkel német kancellártól kezdve, Francois Hollande francia államfőn keresztül, Werner Faymann osztrák kancellárig bezárólag mindenki csak ölbe tett kézzel figyelte, hogyan jönnek illegális bevándorlók százezrei Európába.

Orbán Viktor egyik legfontosabb, és egyben a legtöbbek által vitatott javaslata az volt az akciótervben, hogy a menekültügyi eljárásokat az Európai Unió területén kívül, zárt és őrzött hotspotokon folytassák le az európai hatóságok, még az EU területére történő belépésük előtt. Az EU-nak ezen kívül pénzügyi hozzájárulást kell biztosítania a megfelelő tartózkodási körülmények és a biztonságos hotspotok kialakításához.

200 ezer bevándorló az év végéig

Korábban már beszámoltunk róla, hogy hasonló húrokat kezdett pengetni Emmanuel Macron új francia elnök és Sebastian Kurz, az Osztrák Néppárt kancellárjelöltje is. A sorba pedig most egy újabb kulcsszereplő állt be. A Bildnek adott interjújában ugyanis Angelino Alfano olasz külügyminiszter beszélt arról, hogy Líbiában hotspotokat kell felépíteni. Mint mondta: az NGO-k munkájának szabályozása és a líbiai partok szigorúbb ellenőrzése után az a következő lépés, hogy a nemzetközi jogokat betartva, migránstáborokat állítsanak fel az észak-afrikai országban. Alfano elmondta:

Olaszország nagyon nehéz helyzetben van, jelenleg még a 2015-ös migránsválságnál is többen érkeznek az országba a Földközi-tengeren keresztül.

A rendelkezésre álló adatok szerint az év végéig 200 ezer bevándorló érhet partot Olaszországnál, és még több százezren várnak Líbiában arra, hogy útnak indulhassanak.

A külügyi tárcavezető fontosnak tartotta leszögezni, hogy míg 2015-ben elsősorban valóban bajban lévő menekültek indultak meg Európa felé, addig mára már inkább azok szállnak gumicsónakokba, akik gazdasági megfontolásból, jobb élet reményében akarnak a kontinensünkön letelepedni. Alfano úgy érzi, hogy országát cserben hagyta az Európai Unió. Szerinte nagyobb összefogásra, és egységes szemléletre van szükség ahhoz, hogy fel tudják venni a harcot a kíméletlen embercsempészekkel és a megállíthatatlannak tűnő migránsáradattal.

A Brenner-hágó lezárása csak blöff

Az osztrákok korábban bejelentették, készen állnak arra, hogy 24 óra alatt lezárják az olaszokkal közös határszakaszukat, a Brenner-hágót. A külügyminiszter ezekkel a kijelentésekkel nem akar foglalkozni, mivel szerinte ezek a mondatok csupán a két hónap múlva esedékes osztrák választási kampány miatt hangoznak el:

Nem tudjuk komolyan venni ezeket a kijelentéseket. A határaink teljesen biztonságosan működnek, szinte lehetetlen a migránsok számára, hogy egy másik országba szökjenek.

Alfano úgy látja, Líbia a kulcsszereplője annak, hogy megállítsák az Olaszországba tartó illegális bevándorlókat. Ehhez azonban muszáj lesz elérni, hogy az észak-afrikai államban egységes politikai vezetés legyen. Jelenleg ugyanis káosz uralkodik az országban. Egyfelől ugyan működik az úgynevezett egységkormány, de emellett az ország keleti része katonai uralom- és ezzel együtt egy tábornok irányítása alatt áll.

Orbán Viktor ötletét harsogja egész Nyugat-Európa
Angelino Alfano olasz külügyminiszter

Azért küldünk technikai és pénzügyi segítséget a líbiai parti őrségnek, hogy fel tudják venni a harcot a lelkiismeretet nem ismerő embercsempészekkel. Az ENSZ is jobban tenné, ha nagyobb erőbedobással segítené a líbiai egységkormányt. Én a magam részéről a legális bevándorlásért fogok dolgozni, nem hagyhatjuk, hogy az embercsempészek döntsék el, ki jöhet az Európai Unióba és ki nem

– mondta el végezetül a német lapnak Angelino Alfano.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

5 km útszakaszt 2 nap alatt aszfaltoztak le Ausztráliában – videó

Géza

Démonokat látott szörnyű tette előtt a londoni késelő

Mazsi

Ezrek tüntettek az iszlamizáció ellen Drezdában

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------