Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor: Operatív törzs segíti a koronavírus elleni védekezést – hanganyag
Belföldi hírek

Orbán Viktor: Operatív törzs segíti a koronavírus elleni védekezést – hanganyag

Globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) a koronavírus miatt. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban azt mondta: komolyan kell venni a járványt, még akkor is, ha Magyarországon egyelőre nincs fertőzött.

Orbán Viktor arról is beszélt: Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével felállt egy operatív törzs, amelynek tagja az országos tisztifőorvos és az emberi erőforrások minisztere is – hangzott el az M1 Híradójában.

A koronavírus ügyében Orbán Viktor azt közölte: Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével operatív törzs állt fel a vírus elleni védekezés érdekében. Össze kell hangolni a szükséges lépéseket például az idegenrendészetben, a határellenőrzésben, ha pedig megjelenne a vírus,

azt azonosítani kell,

majd közigazgatási intézkedésekre van szükség.

Összeszedtük azokat a szakembereket, akik segíteni tudnak a védekezésben, összerendeztük őket egy testületbe, ennek az élére Magyarország legjobb közigazgatási szakemberét, a belügyminisztert állítottuk. Úgy érzem, amit a védekezés érdekében meg lehetett tenni, azt megtettük” – fogalmazott a kormányfő.

Most nincs baj, de lehet, ezért a dolgot komolyan kell venni. Pánikot nem szabad kelteni, de bagatellizálni sem lehet. Jelen pillanatban nem tudni arról, hogy Magyarországon tartózkodna olyan ember, aki ilyen vírust hordoz” – fűzte hozzá.

A kínai Vuhanban – ahonnan a fertőzés indult – nyolc magyar tartózkodik, közülük heten akarnak hazajönni, ők még a héten itthon is lehetnek – tájékoztatott. Azt is megjegyezte, felkérte Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy tekintse át, a rémhírterjesztéssel szembeni fellépést megalapozó jogszabályok megfelelőek-e.

A leghatározottabban kell fellépni a börtönbiznisszel szemben

A börtönviszonyokra hivatkozó kártérítések ügyében Orbán Viktor arról beszélt, hogy ügyvédek felépítettek egy bizniszt, eddig 12 ezer pert indítottak a hazájuk ellen, ítéleteket csikarnak ki az európai bíróságon, a magyar államnak pedig oda kellene adni a pénzt, amelynek hatvan százaléka az ügyvédek számlájára kerül. „Börtönbizniszről, joggal való visszaélésről van szó, amellyel szemben a leghatározottabban kell fellépni” – jelentette ki.

Közölte: az elítéltek elhelyezésében annyi változást mindenképpen el kell érni, hogy ne legyen hivatkozási alap a rossz szándékú ügyvédek részéről, ezért új épületeket nyitnak meg. A folyamatban lévő ügyekről azt mondta, nem szívesen fizet egyetlen fillért sem, mert

az adófizetők pénzén osztoznak

a bűnözőkkel az ügyvédek. „Megáll az ember esze” – reagált.

A rádióműsorban szó volt a gyöngyöspatai iskolaügyről is, amelyről a kormányfő kifejtette: a 80 százalékban nem romák lakta kisváros iskolájában áldatlan állapotok alakultak ki – magas hiányzás, fizikai tettlegesség, házirend megszegése –, amire a nem roma magyarok úgy reagáltak, hogy elkezdték kivenni a gyermekeiket onnan.

Az az érzés alakult ki a nem romákban Gyöngyöspatán, hogy noha ők vannak többségben, mégis nekik kell meghátrálni. Most pedig még – a Soros-szervezetek által indított eljárás eredményeképpen, bírói ítélet alapján – azoknak kell milliókat fizetni, akik lehetetlenné tették, hogy a gyermekeik rendesen tanuljanak – mondta.

Mi annak a 80 százaléknyi, tisztességes, munkából élő, a gyerekének rendes oktatást követelő magyarnak az oldalán állunk, akik most Gyöngyöspatán éppen meghátrálásban vannak” – mondta.

Jelezte, felkérte a térség fideszes parlamenti képviselőjét, sürgősen fordítsa meg ezt a helyzetet.

Horváth László a jövőben miniszterelnöki megbízottként is dolgozik majd

Horváth László a jövőben miniszterelnöki megbízottként is dolgozik majd az ilyen és ehhez hasonló esetek felderítésén, és javaslatokat készít. Hozzátette: a cigány családok között is vannak természetesen olyanok, akik szeretnék, ha rendes iskolába járna a gyermekük, de a randalírozók őket is akadályozzák.

Nem akarok fizetni olyan szülőknek, akik 500 órát hagyták hiányozni a gyermeküket az iskolából, ha meg bement, akkor pedig kifejezetten az oktatást lehetetlenné tevő magatartást mutatott” – jelentette ki, közölve: a kormány a tisztességesen dolgozó emberek oldalán áll.

A Dézsi Csaba András Fidesz-KDNP-s jelölt által megnyert győri időközi polgármester-választást Orbán Viktor úgy kommentálta:

Győr jó kezekben lesz a következő időszakban,

Dézsi Csaba András érti, hogy a fejlődést fenn kell tartani. „Az új polgármester feddhetetlen, és miután erkölcsileg is megroppantunk abban a városban, helyre kell állítani a becsületet” – tette hozzá.

A Soros-hálózat szervezi a migrációt a Balkánon

A Soros-hálózat emberei szervezik a migrációt az egész Balkánon – mondta Orbán Viktor. Úgy fogalmazott: a Soros által finanszírozott szervezetek gyakorlatilag migrációs tanácsadást folytatnak.

Soros György politikai befolyást akar szerezni,

ő a világ első számú oligarchája,

maffiaszerű, fedett hálózati módszerekkel finanszíroz NGO-nak mondott civil szervezeteket, csoportokat, aktivistákat, és politikusokat vásárol meg – mondta.

A viták mögött is az áll, hogy míg a Soros által finanszírozott bérpolitikusok a migráció mellett vannak, addig Magyarország ellene – jelentette ki.

A keddi röszkei határáttörési kísérletről a miniszterelnök kifejtette: akik átjöttek Magyarországon, azokat a rendőrség elfogta, és a jogi határzár alkalmazásával már bíróság elé is állították őket, sőt ítéletek is születtek, és ki is fogják őket toloncolni az országból.

A Röszkén készült felvételeken is az látszik – folytatta –, hogy nők és gyermekek nem voltak a migránsok között, csak katonakorú, jó fizikai állapotban lévő, felszereléssel rendelkező férfiak, akiket nem a szél fújt ide.

Nő a nyomás a déli határsávnál

A migrációs helyzetet Orbán Viktor úgy kommentálta: nő a nyomás a déli határsávnál, a védekezés is egyre nehezebb, ezért megkétszerezték a határnál szolgáló katonák számát. Úgy értékelt:

a határvédelem és a migrációval szembeni fellépés

a legfontosabb európai és magyar ügy ma is.

Közölte továbbá, most azért küzd, hogy a készülő EU-s költségvetésből ne a közös európai határvédelemre költsenek, hanem inkább adják a pénzt a tagállamoknak.

Az EU eddig zsebpénznek sem nevezhető forrást adott Magyarországnak a határvédelemre, pedig az elvégzett munka az osztrákoknál is kamatozik, a bajoroknak is mi vagyunk a várkapitányai, sőt egész Németországot Magyarország védi meg a délről érkező illegális bevándorlással szemben – mondta.

Hanganyag:

MTI, M1, Kossuth Rádió, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Változások a 2016-os felsőoktatási felvételiben

info

Még több magyar SIM-kártyával robbanthatnak a terroristák!

Mazsi

Orbán Viktor fogadta az EU Brexit-ügyi főtárgyalóját

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------