Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor Miniszterelnökünknek megint igaza lett: Angela Merkel beismerte… Oszd meg!
Külföld

Orbán Viktor Miniszterelnökünknek megint igaza lett: Angela Merkel beismerte… Oszd meg!

Angela Merkel német kancellár egy lapinterjúban arról beszélt, hogy hiba volt 2015-ben áterőltetni többségi döntéssel a kötelező kvótát, most mindenképpen valamilyen közös uniós megoldást keresne.

Szocsi, 2018. május 18.
Angela Merkel német kancellár a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen tartott sajtóértekezletén a szocsi Bocsarov Rucsejben 2018. május 18-án. (MTI/EPA/Szergej Csirikov)

Legkevesebb kilencen meghaltak az Égei-tengeren, amikor felborult az embercsempészek egyik hajója. Az áldozatok között gyerekek is vannak. A balkáni útvonalon sok szempontból a 2015-ös események ismétlődnek, a magyar kormány szerint az unió az elmúlt három évben nem készült fel az újabb nagy bevándorlási hullámra.

A déli határhoz a 2015-ös események óta is folyamatosan érkeznek a bevándorlók. A török-görög szárazföldi határon az elmúlt hetekben jelentősen növekedett a forgalom és a balkáni országokban is újra rohamosan nő a migránsok száma.

Az unió azóta sem vizsgálta felül a migrációs politikáját, így a 2015-ös migrációs hullám bármikor megismétlődhet – erről beszélt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en. Bakondi György szerint Európa biztonsága ezért azon múlik, hogy a nemzetállamok megvédik-e magukat.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója úgy fogalmazott, nem lehet az, hogy alapvető emberi jognak nevezzük a migrációt. Vagyis akinek kedve van, éppen arra jár, az bármilyen határt átléphet mindenfajta szakció nélkül. Nem kell végrehajtani a jogszabályokat, nem kell tiszteletben tartani az államok szuverenitását, az államokban élő emberek akaratát. Ez a politika súlyos következményekkel járt 2015 óta folyamatosan, és ha ez a tendencia folytatódik, akkor még súlyosabb következményekkel fog járni – mondta Bakondi György.

A kormány szigorított a Stop Soros törvénycsomagon, amely bűncselekményként tekint az illegális bevándorlás támogatására és szervezésére – erről már a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a a Kossuth Rádióban.

Gulyás Gergely emlékeztetett: a kötelező betelepítési kvótáról rendezett 2016-os népszavazáson 3,4 millió ember mondott nemet a bevándorlásra, a kormány pedig áprlisban arra kapott felhatalmazást, hogy érvényesítse az emberek akaratát.

Mi azt szeretnénk egyértelművé tenni, hogy Magyarországon a magyar választópolgárok döntenek arról, hogy kivel akarnak együtt élni és kivel nem. És az is világos célkitűzés, hogy csak és kizárólag első biztonságos országként hajlandó Magyarország menedékjogot biztosítani – mondta.

Bár a brüsszeli tervek szerint az unió következő, június végi találkozóján meg kellene állapodni az új, közös migrációs politikáról, erre nagyon kevés az esély, Angela Merkel sem bízik ebben.

A német kancellár egy lapinterjúban arról beszélt, az EU külső határának biztosítása és a közös menekültpolitika létfontosságú ügy Európa számára. Egy olyan, rugalmas rendszert javasolt, amiben minden tagállam önálló, de egymással összevethető hozzájárulást teljesít.

Angela Merkel ma már hibának tartja a 2015-ös, 160 ezer migráns szétosztásáról szóló kvótadöntést, amit több tagállam, köztük Magyarország tiltakozása ellenére, többségi szavazással hoztak meg. A kancellár-asszony úgy fogalmazott: ez nem vezetett politikai megbékéléshez, ezért most inkább még néhány hétig próbálkozni kellene egy közös megoldás kidolgozásával.

Forrás: M1 hiradó

Hasonló hírek

Üzentek Merkelnek a németek

Edit

A halál 800 Millió inasa! Oszd meg!

Géza

Macedónia is kerítést húzhat

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!