Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor Miniszterelnökünk: “Nem lehet Magyarországtól pénzt elvenni!”
Belföldi hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk: “Nem lehet Magyarországtól pénzt elvenni!”

Az ellenzék trágárságot, rendbontást és agressziót hozott be az ülésterembe.

Ha mindezt nem teheti meg egy magyar munkavállaló, akkor hogyan teheti meg egy parlamenti képviselő – többek között erről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában hétfőn az Országgyűlésben. A kormányfő szólt arról is, hogy nincs olyan, hogy az iparűzési adót csak tömegközlekedésre lehet fordítani, hanem a törvényjavaslat szerint csak az első helyen kell arra költeni, ha megmarad, akkor értelemszerűen másra lehet fordítani.

A szocialisták elvettek egyhavi nyugdíjat, és Gyurcsány Ferenc embereit hozta vissza az ellenzék a választás után, és kezdésként megemelték a saját fizetéseiket az új önkormányzati vezetők – többek között erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában, az Országgyűlésben hétfőn.

Orbán Viktor: Trágárságot hozott az ellenzék a parlamentbe

Elsőként Jakab Péter kérdezte a kormányfőt. A Jobbik frakcióvezetője rengeteg kérdést tett fel, felszólalásának semmilyen központi üzenete nem volt. Orbán Viktor válaszában közölte, hogy a Jobbik 2018-ban 20, 2019-ben pedig 6 százalékot ért el. Önök visszaélnek az emberek türelmével, és ezt bizonyítják a választási eredményeik – tette hozzá. Orbán Viktor felidézte, hogy miket mondott a Jobbik korábban a baloldalról és Gyurcsányról, majd pedig összeálltak és közösséget vállalnak vele.

Orbán Viktor miniszterelnök Jakab Péternek adott válaszában arról is beszélt, hogy 2010-ben 73 ezer forint volt a minimálbér, míg idén 149 ezer forint. A szakmunkás minimálbér pedig 195 ezer forintra nőtt. Az ellenzék trágárságot, rendbontást és agressziót hozott be az ülésterembe. Ha mindezt nem teheti meg egy magyar munkavállaló, akkor hogyan teheti meg egy parlamenti képviselő –
tette hozzá. Orbán Viktor a Jobbiknak felidézte az MDF példáját, amely szintén összeállt a baloldallal, majd pedig megszűnt.

Nem kell semmilyen bírságot fizetni

Gréczy Zsolt, a DK képviselője az esetleges uniós bírságról kérdezte a miniszterelnököt. Orbán Viktor válaszában közölte, a helyzet úgy fest, hogy semmilyen büntetést sem kell fizetnie az országnak, és egyetlen forintot sem vesztett el. „A korrekció egy külföldi szó, nem azt jelenti, hogy büntetés”. Orbán Viktor szerint „technikai elszámolásról” van szó, nem lehet Magyarországtól pénzt elvenni, mindig arra költünk, amire kell. „Nem lehet minket megbüntetni, képtelenség, hogy minket megbüntessenek” – fogalmazott a miniszterelnök. Emellett felemlegette a 4-es metrót, és az ahhoz kapcsolatos bírságot: „Esetleg fizessék be önök!” – zárta Orbán Viktor a mondanivalóját.

Orbán Viktor miniszterelnök: Nem lehet Magyarországtól pénzt elvenniForrás: MTI/Kovács Attila

Orbán: Mi a környezetet védjük, nem a bürokratákat

Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője arról kérdezte a kormányfőt, hogy miért nem állítják le a környezetkárosító projekteket, és lesz-e változás a kormány környezetpolitikájában? Orbán Viktor válaszában közölte, mi nem a bürokratákat, hanem a környezetet védjük. Nem állásokat kell teremteni – tette hozzá. A Normafánál épülő parkoló kapcsán pedig annyit mondott a kormányfő, volt népszavazás, hosszú kampány, az emberek döntöttek. Az LMP képviselője viszonválaszában elmondta, hogy nincsen környezetvédelmi intézményrendszer Magyarországon. Orbán Viktor viszonválaszában elmondta, nem elegendőek a szép szavak. “Vártam, hogy a főváros a klímavészhelyzet elfogadását követően konkrét intézkedésekkel áll elő, kár, hogy ez eddig nem történt meg.” – tette hozzá.

Hasonló hírek

KIEMELT HÍR: Ismét felbukkant a határnál a veszélyes fertőzés!

Géza

Itthon is hozzá kell szokni a megerősített rendőri jelenléthez

Edit

Kapós lett a lakáscafetéria

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------