Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor Miniszterelnökünk így emlékezett meg Farkas Bertalan űrutazásának 40. évfordulójáról – videók
Életmód hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk így emlékezett meg Farkas Bertalan űrutazásának 40. évfordulójáról – videók

1980. május 26-án indult a világűrbe a szovjet Szojuz-36 fedélzetén Farkas Bertalan, az első és eddig egyetlen magyar űrhajós.

Farkas Bertalan 1980. május 26-án indult a világűrbe, a szovjet Szojuz-36 fedélzetén. Farkas az első és eddig egyetlen magyar űrhajós. Az űrbemenetel 40 éves évfordulója apropóján Orbán Viktor is megosztott egy közös fotót Farkas Bertalannal, majd nem sokkal később megjelent egy videói is a miniszterelnök oldalán.

A frappáns videóra, ami a Star Wars-filmek mintájára készült, röpke két óra alatt több mint háromezer reakció érkezett, többségében pozitív visszajelzések. A kis videó elején elmesélik az űrutazás részleteit: „Negyven éve egy messzi-messzi galaxisban....” felütéssel indul az egyperces. A felvétel arra is kitér, hogy Farkas Bertalan 1980. május 26-án a világűrből olvasta fel az esti mesét a gyerekeknek, ahova magával vitte a tévémacit és a kislánya piros-fehér-zöld ruhás babáját.

A jeles évforduló alkalmából egyébként A HM Zrínyi Katonai Filmstúdió egy dokumentumfilmet is készített, a filmpremierre pedig a honvdelem.hu portálon kerül sor ma este 20.15-kor, öt perccel a start kerek évfordulója előtt, a rakétát ugyanis magyar idő szerint 20:20-kor indították.

A film hosszabb, rendezői változata lesz látható, melyből megismerhetjük Farkas Bertalan gyermekkorát, a vadászpilótává válás folyamatát, a szülők és feleség aggódását. Mindemellett azt az élethosszig tartó csodás élményt, amelyet Berci – ahogyan az egész ország nevezte – a felkészülés, az űrrepülés és a visszatérés során átélt.

„Azt szokták mondani, az első, az egyetlen és az utolsó magyar űrhajós vagyok. Az első, az tény, a másodikra azt mondom, egyelőre, de az utolsó nem szeretnék lenni” – zárja Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok a gondolatait. Mert nagy reményeket fűz ő is ahhoz, hogy az újabb tárgyalások eredményeként pár éven belül újabb magyar űrhajós veszi célba a csillagokat. Akinek a kiválasztásában, felkészítésében nagy szeretettel és odaadással vesz majd részt – olvasható a honvedelem.hu oldalán.

Az alábbi YouTube-csatornán lehet várni a premier pillanatát:

blikk / Hirmagzin.eu

Hasonló hírek

Tragédia a youtuber videója miatt – meghalt egy kislány, mert utánozta

Géza

Évek óta küzd az igazáért: az anyakönyvvezető zaklatásért jelentette fel a polgármestert, mégis ő lett a közellenség..

Géza

Megkértem a kezét, de nemet mondott – férfiak vallanak kudarcaikról

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!