Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor Miniszterelnökünk fontos beszédet mond a MKI gazdasági évnyitó rendezvényén! Oszd meg!
Gazdaság

Orbán Viktor Miniszterelnökünk fontos beszédet mond a MKI gazdasági évnyitó rendezvényén! Oszd meg!

Szerdán több éves hagyományt folytatva Orbán Viktor beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén, Parragh László MKIK-elnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök társaságában.

Minden évben nagy figyelem övezi a február végén, március elején tartott rendezvényt. Orbán Viktor hosszú évek óta mond beszédet ugyanis az eseményen, és az elmúlt években többször is előfordult már, hogy komolyabb bejelentést tartogatott erre az alkalomra. Érdemes azonban most megjegyezni, hogy ezúttal már a két héttel ezelőtti évértékelőjébenbejelentette a kormány legújabb gazdaságpolitikai programját, a családvédelmi programot. Kérdés, hogy mindehhez képest hallhatunk-e újdonságot, pontosítást, kiegészítést, vagy esetleg már most említést tesz néhány, a gazdaság növekedést segítő új intézkedésről, amit korábban ő és Varga Mihály is előrevetített.

Addig is érdemes felidézni a miniszterelnök korábbi MKIK-rendezvényeken mondott beszédéből néhány fontos elemet.

  • 2018-ban kilenc pontból álló gazdaságpolitikai célt fogalmazott meg, többek között 4% feletti gazdasági növekedést, 2022-re teljes foglalkoztatottságot, emelkedő minimálbért, emelkedő családi adókedvezményeket, járulékcsökkentést és Modern Falu programot.
  • 2017-ben mondta azt, hogy a közepes fejlettségű országok csapdájából csakis nagy dolgok véghezvitelével törhetünk ki. Emellett hangsúlyozta, hogy az MNB versenyképességi kötete vezérfonala lesz a gazdaságpolitikának.
  • 2016-os beszédének emlékezetes pontja volt, amikor úgy fogalmazott, hogy “hagyományos eszközökkel nem fogunk tudni olyan béremelkedést elérni, ami a fiatalok hazacsábításához és a fogyasztás növekedésének megalapozásához kell, így lehet, hogy itt megint kreatív megoldásokra lesz szükségünk”. Azóta ismert, hogy a kormány alapjaiban alakította át a cafeteria rendszert.
  • 2015-ös értékelésében üzente meg, hogy tűzszünetet köt a kormány a bankokkal, valamint az adópolitikát azóta meghatározó elképzelést vázolt fel: “ezen túl nem újabb adókat kell bevezetni, vagy a meglévőket emelni, hanem be kell szedni, ami nincs befizetve”.
  • 2014-ben a választások előtt gyakorlatilag 10 pontos gazdaságpolitikai tervet hirdetett a kamarai közönség előtt.

Az MKIK által az elmúlt években szervezett Gazdasági Évnyitóról szóló cikkeink egy helyen, ide kattintva olvashatók.

Forrás: portfolio.hu

Hasonló hírek

Pest megye határában épít sportcsarnokot a Fradi

Géza

Szuperhatóság az áfacsalók ellen

info

Gyorgyevics: Az ország hírnevét öregbíti a Liget-beruházás

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------