Főoldal » Orbán Viktor Miniszterelnökünk a kínai parlament elnökét fogadta tegnap
Belföldi hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk a kínai parlament elnökét fogadta tegnap

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten tanácskozott Li Csan-suval, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnökével.

Orbán Viktor nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadhatta a kínai házelnököt. Külön megköszönte, hogy abban az évben érkezett, amikor a magyar–kínai diplomáciai kapcsolat 70. évfordulóját ünneplik. A miniszterelnök felidézte, a közelmúltban Kínában tett látogatását, és azt mondta, a kapcsolat intenzitása jól mutatja, milyen szoros a két nép közötti barátság.

Kiemelte: nagy tisztelettel tekint a Magyarországon működő kínai vállalatokra, amelyek komoly hozzájárulást adnak a magyar gazdasági teljesítményhez. Hozzátette: nagyra értékelik Kína erőfeszítéseit a nemzetközi politikában. Orbán Viktor azt is elmondta, híve a kínai elnök nagy stratégiai tervének, a selyemút újraélesztésének, ezen terv megvalósításához sok sikert kívánt.

Li Csan-su azt hangsúlyozta, nagyra tartja Magyarország keleti nyitás politikáját, amely nagy erővel mozdítja előre a két ország közötti együttműködést. Hozzátette, a kínai–magyar kapcsolatok ugrásszerű fejlődést értek el az elmúlt években. Orbán Viktor kínai látogatásakor pedig új szinte emelték a két ország közötti együttműködést – mondta.

A Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése állandó bizottságának elnöke azt mondta: örömmel látta, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarországon a társadalom rendezett, a lakosság életszínvonala javult.

mti

Hasonló hírek

Hazaértek külszolgálatból rendőreink (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Márciustól megváltozik a népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő íve

info

Kontrát: Mindenki biztonságban van Magyarországon

Edit