Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor: meg kell fékezni az európai baloldal ámokfutását
Belföldi hírek

Orbán Viktor: meg kell fékezni az európai baloldal ámokfutását

A kormányfő szerint most azért támadják Magyarországot, mert nem volt hajlandó egy politikai súlyt és komolyságot nélkülöző közös nyilatkozatot aláírni Hongkong ügyében.

Az európai baloldal, élén a német baloldallal ismét minősíthetetlen hangon támadja Magyarországot – közölte Orbán Viktor a Miniszterelnöki Sajtóiroda által kiadott közlemény szerint.

Mindenki ezt olvassa most!

„Most azért, mert nem volt hajlandó egy politikai súlyt és komolyságot nélkülöző közös nyilatkozatot aláírni Hongkong ügyében. Így volt, s ha százszor terjesztik is be újra, századszorra is ez lesz az eredménye” – írta.

A miniszterelnök jelezte: Magyarország álláspontja szerint véget kell vetni annak a brüsszeli gyakorlatnak, amely nyilatkozatok fabrikálásában és lobogtatásában merül ki.

„ Megértjük, ha bármely tagország hazai, belpolitikai okokból egy olyan papírt akar felmutatni, amin az EU logója látható. De ennek is van határa.

Az utóbbi években ez a belpolitikailag motivált, közös külpolitika oda vezetett, hogy az Európai Unió külpolitikája nevetségessé vált. Ha nyolc közös nyilatkozatunkat söpörték eddig félre – és Kína esetében ez történt -, a kilencedik is gúnykacajt vált ki. Szánalmas papírtigriseknek látszunk, és következmény nélküli nyilatkozataink után rajtunk nevet a világ.”

Orbán Viktor szerint ideje volna, hogy a nyilatkozattermelő külpolitikai bürokraták helyett végre Európa valódi vezetői, a külpolitika valódi formálói, vagyis az állam- és kormányfők kézbe vegyék a nagy stratégiai kérdéseket, ahogyan ez legutóbb az Európai Tanács ülésén Oroszország esetében történt.

Ami Európa Kína-politikáját illeti, meg kell előzni, hogy újra hidegháborús politika és kultúra alakuljon ki a világpolitikában – emelte ki, jelezve, hogy

a hidegháború újraindítása ellentétes Európa, Közép-Európa és Magyarország érdekeivel is.

„Nekünk fejlődésre, zöld és digitális fejlődésre van szükségünk. Együttműködésre, beruházásokra, kereskedelmi és kulturális-tudományos kapcsolatokra van szükségünk, nem pedig bojkottokra, szankciókra, leckéztetésre és kioktatásra.”

A kormányfő közölte: Magyarország, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is mindent megtesz a nemzetközi együttműködés fejlesztése érdekében. Az Európai Unió alapszerződéseiben garantált jogainkkal élni fog, a lojális együttműködés elve szerint jár el, és Európa külpolitikai súlyának és tekintélyének helyreállításáért fog dolgozni. Magyarország támogatja az Európa stratégiai szuverenitásának és autonómiájának kialakítását célzó kezdeményezéseket, de ehhez először is meg kell fékezni az európai baloldal külpolitikai ámokfutását.

Mindenki ezt olvassa most!

Előzőleg Heiko Maas német külügyminiszter azt mondta, meg kell szüntetni a tagállami vétó lehetőségét az Európai Unió külpolitikai döntéshozatalában.

Arról is beszélt, hogy Németország nem kíván új hidegháborút, de úgy véli, hogy Latin-Amerikától Afrikán át Ázsiáig szorosabbra kell fonni a liberális demokráciák szövetségét és észre kell venni, amikor “mások” megkérdőjelezik ezt a fajta berendezkedést, például azzal, hogy “a rendszerek közötti versengéssé stilizálják a maszk-, vagy vakcinaszállításokat”. Nem szabad válasz nélkül hagyni “Moszkva hibrid beavatkozási módszereit”, és azt sem, hogy Peking egyre keményebben kényszerít ki politikai engedelmességet “gazdasági függőség” kialakításával.

Nyitókép: Facebook

infostart

hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Karácsony Gergely és az ellenzék közleménye: Európában egyedül az Orbán-kormány nem segít az embereknek!

Géza

Nógrádi György: Rekordszámú illegális bevándorló tart Európa felé!

Edit

Erre biztos nem számított Beyoncé, faképnél hagyta Cristiano Ronaldo

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!