Image default
Belföldi hírek

Orbán Viktor: Magyarország legerősebb pártja a Fidesz-KDNP szövetsége és ennek tudatában fogunk viselkedni!

A listás szavazatokat tekintve a Fidesz-KDNP szövetség 50 százalék felett végzett

– jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP eredményváróján.

A miniszterelnök megköszönte a vidéki Magyarország bizalmát. Tarlós Istvánról azt mondta, hogy kirángatta Budapestet a csődhelyzetből. Budapest vesztett egy főpolgármestert, de én nyertem egy kiváló tanácsadót – mondta Orbán Viktor.

Szeretnék gratulálni mindenkinek, aki nyert, elsőként a Fidesz és a KDNP színeiben nyertes polgármestereknek – kezdte beszédét Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt mondta: Budapest vesztett egy főpolgármestert, de ő nyert Tarlós István személyében egy tanácsadót.

Ez egy nehéz választási kampány volt, nagy és nyílt politikai csata, olyan, amilyennek egy pártok közti versenyre épülő demokráciában lennie kell –

értékelt Orbán Viktor.

Gratulálok Tarlós Istvánnak. Kirángatta a várost a csődhelyzetből, neki köszönhető, hogy ma ilyen szép fővárosunk van, büszkék lehetünk rá.

A listás szavazatokat tekintve 50 százalék feletti eredményt ért el a Fidesz és a KDNP szövetsége – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögötte Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a párt alelnöke, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Kubatov Gábor pártigazgató, alelnök (b-j).FORRÁS: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

Ma a fővárosiak úgy döntöttek, valami más következik. Az ország és Budapest érdekében készen állunk az együttműködésre – folytatta Orbán Viktor.

A miniszterelnök köszönetet mondott a vidéki Magyarországnak. A megyei közgyűlések közül 19-ből 19-et nyert a Fidesz, a megyei jogú városokban 23-ból 13-at.

Nem egyszerűen köszönöm, hanem meghatódottan köszönöm a bizalmat, amit a vidéki Magyarországtól kaptunk 

mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök megemlékezett arról is, hogy az 5 ezer lakosnál nagyobb településeknek több, mint a felében a fideszes polgármesterjelölt nyert.

Beszéde végén a miniszterelnök újból köszönetet mondott az aktivistáknak, akik segítségével a Fidesz továbbra is 50 százaléknál erősebb az országban.

888

Hasonló hírek

Elsőfokú a készültség a Rába szentgotthárdi szakaszán

info

Bevezetik a gyermekek otthongondozási díját

Mazsi

Nézd meg itt újra a budapesti tűzijátékot! Videó + Fotók

Edit