Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor: Kulcskérdés, hogy kik lakják majd be Európát
Belföldi hírek

Orbán Viktor: Kulcskérdés, hogy kik lakják majd be Európát

forrás: MTI

Az Európai Unió nem építheti a jövőjét a családok helyett bevándorlásra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Budapesti Demográfiai Fórumot megnyitó beszédében.

A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy Európa a leginkább elöregedő kontinens, a családpolitika, a demográfia mégis “alulreprezentált” az európai politikában, közbeszédben, mert “sem a téma, sem a szó használata nem pc”, azaz politikailag nem korrekt.

Orbán Viktor

Pedig kulcskérdés, hogy kik lakják majd be Európát – mondta Orbán Viktor. “Érdemes lenne erről komolyan beszélni, mégis ehelyett más, életidegen dolgokra és vitákra sokkal több idő, figyelem, energia és pénz jut. Gender-vita, homoszexuálisok házassága, és biztosan tudnánk említeni még néhányat. Ezek kedves és fontos dolgok, de mégiscsak másodlagosak”, nem mozdítják ki Európát a gazdasági és társadalmi kátyúból – tette hozzá.

A kormányfő kifejtette: ha nincs elegendő gyermek, előkerül a bevándorlás kérdése, legalábbis addig, amíg a tömeges klónozás divatja el nem terjed az európai civilizációban, amitől reményei szerint “megkímél majd bennünket a Jóisten”.

D_KOS201511050111-1024x575A Csillagszemű táncegyüttes fellépésével nyitott a családokra fókuszáló Budapesti Demográfiai Fórum a fővárosi Millenárison.

Fontosnak nevezte, hogy a közösségek külső erő bevonása nélkül is fenn tudják tartani magukat. Aki mástól várja a segítséget – folytatta Orbán Viktor -, annak előbb-utóbb meg kell fizetnie ennek az árát. “Ez vastörvény, nincs alternatívája”, még akkor sem, ha Brüsszelben vannak, akik szerint az Európába özönlő bevándorlókra áldásként kell tekinteni, mert velük “egy csapásra meg tudjuk oldani” a gazdasági, demográfiai gondokat – mondta.

Utóbbi gondolatot a miniszterelnök rendkívül veszélyesnek minősítette, mert szerinte olyan életfelfogást telepít a kontinensre, amelynek a munkához, az emberi kapcsolatokhoz és a családhoz való hozzáállása elüt az európaitól.

“Azt akarjuk, hogy az európai politika centrumában újra a családok legyenek” – jelentette ki, hangsúlyozva: az európai civilizáció és kultúra fennmaradása a tét.

A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy Európa a legsúlyosabb népesedésproblémával küzdő, a leginkább elöregedő kontinens, a családpolitika, a demográfia mégis “alulreprezentált” az európai politikában, közbeszédben, mert “sem a téma, sem a szó használata nem pc”, azaz politikailag nem korrekt.

Pedig kulcskérdés, hogy kik lakják majd be Európát – mondta Orbán Viktor. “Érdemes lenne erről komolyan beszélni, mégis ehelyett más, életidegen dolgokra és vitákra sokkal több idő, figyelem, energia és pénz jut. Gender-vita, homoszexuálisok házassága, és biztosan tudnánk említeni még néhányat. Ezek kedves és fontos dolgok, de mégiscsak másodlagosak”, nem mozdítják ki Európát a gazdasági és társadalmi kátyúból – tette hozzá.

Úgy tűnik, ma nem népszerűek azok, akik tényekkel alátámasztva jelzik, hogy nagy baj lesz abból, ha a politika magára hagyja az európai kultúra alapegységét, a családot – fogalmazott a Millenáris Teátrumban rendezett tanácskozáson a miniszterelnök, szamárságnak nevezve azt az európai vádat, amely szerint ha egy kormány támogatja a családokat, azzal azt is kifejezi, hogy másfajta életformákat alacsonyabb rendűnek ítél, így kirekesztő.

Hangsúlyozta, kormánya sok energiát mozgósít azért, hogy világossá tegye: a családok támogatása és a szabadság elismerése nem áll ellentétben egymással, “szembeállításuk csak egy ravasz trükk, amit le kell leplezni annak érdekében, hogy őszintén és jó lelkiismerettel kiállhassunk a család és a saját értékeink mellett”.

Magyarországon a többség úgy gondolja, a gyermek egyszerre áldás a családnak és a társadalomnak, “a gyermekek által többre leszünk képesek és többet is tudunk elérni” – mondta Orbán Viktor, úgy fogalmazva: “gyermek nélkül nincs folytatás, az idősek számára pedig nincs biztonság”.

Szavai zárásaként Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy minél több európai vezető meri majd vállalni a családbarát európai politika szükségességét.

 

Hasonló hírek

Ott is beavatkozna az Európai Unió, ahol nincs joga

Géza

Hali :) Legyen minden napod szeretetben és vidámságban bővelkedő!

Edit

Felháborító! Áttörnek a migránsok a kerítésen Csongrád megyében!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------