Belföldi hírek

Orbán Viktor: ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk

Ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i díszünnepségen.

Tegnapi videónkban élőközvetítésben adtuk a Miniszterelnök Úr beszédét: https://www.hirmagazin.eu/orban-viktor-miniszterelnok-ur-beszede-a-terror-haza-elott

A kormányfő úgy fogalmazott: a szovjet uralom egy történelem nélküli térbe taszított bennünket, “meg akarta semmisíteni a múltunkat és a kultúránkat is”. Mint mondta, a fizikai és szellemi terror megismétlődése ellen a nemzeti emlékezet a legerősebb fegyver. “Ezért jöttünk ma éppen ide” – utalt a Terror Háza Múzeumra, amely – emlékeztetett – a nyilasok főhadiszállása, majd a kommunista pártállami terror székhelye volt.

2002-ben “mementóvá emeltük, és egy múzeumot helyeztünk ide Budapest, Magyarország és Európa szívébe”, hogy emlékeztesse mindig a világot: a magyarok szabadságvágyát nem lehet megfojtani. Azért állítottuk ide, hogy bennünket is figyelmeztessen: ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk – mondta Orbán Viktor.

A forradalom nemzeti forradalom volt

Az 1956-os forradalom nemzeti forradalom volt – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő  a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i díszünnepségen.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy a saját szabadságunkat mindig nekünk kell megvédenünk, más sohasem fogja.

“1956-ban az a csodálatos ország bontakozott ki az elnyomás félhomályából, amire mindig is vágytunk” – fogalmazott, kijelentve: a forradalom nemzeti forradalom volt.

Mint mondta, a gyárakban dolgozókról egy csapásra kiderült, hogy nem nemzetközi proletárok, hanem magyar munkások. “Erre a pillanatra mindig emlékezni fogunk, amíg egyetlen magyar is él a Földön” – tette hozzá Orbán Viktor.

Azt is hangsúlyozta, hogy “mi nem csak emlékezünk, de nem is felejtünk. Azokat sem felejtjük el, akik velünk szemben álltak”.

A nyugatiak nem értették a forradalmat

A nyugatiak, ha csodálták is az 1956-os magyar forradalmat, nem értették – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Terror Háza Múzeum előtt.

“Nem értették, miért harcolunk olyan túlerővel szemben, amelyet emberi számítás szerint aligha győzhetünk le. Nem értették, hogy azért küzdünk, mert a végsőkig ragaszkodunk a saját kultúránkhoz és életformánkhoz, és nem akarunk föloldódni senkinek az olvasztótégelyében” – fogalmazott a kormányfő.

Hangsúlyozta: “azt akarjuk, hogy tiszteljék azt, akik és amik vagyunk”, hiszen a magyarok ezer éven át őrizték Európa határait és küzdöttek a nemzeti önállóságukért. “Bátor és harcos nemzet vagyunk, amely jól tudja, akit nem tisztelnek, azt megvetik” – mondta, kijelentve: “azért nem értenek bennünket Brüsszelben ma sem, mert már akkor sem értettek”.

Európa vakvágányra futott

Orbán Viktor szerint Európa vakvágányra futott, a pénzügyi spekuláns birodalom ejtette foglyul Brüsszelt és jó néhány tagállamát is.

A miniszterelnök hétfőn a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-ai ünnepségen azt mondta, a 20. században katonai birodalmak okozták a bajt, most a globalizáció farvizén pénzügyi birodalmak emelkedtek fel. Nincsenek határaik, de van világmédiájuk, és vannak tízezerszám megvásárolt embereik. Gyorsak, erősek és brutálisak – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint most, három évtized után “újra veszély fenyegeti mindazt, amit Magyarországról és a magyar élet rendjéről gondolunk”. A szabadság 1990-es kivívása után most újra történelmünk fordulópontjához érkeztünk – hangsúlyozta.

Biztonságos, keresztény és szabad Európát akarunk

Biztonságos, méltányos, polgári, keresztény és szabad Európát akarunk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepségen.

A kormányfő szerint ma minden választás sorsdöntő Európában. Most dől el – folytatta -, Európa népei visszaveszik-e saját nemzeti életük politikai irányítását, a gazdasági elitekkel összefonódott európai bürokratáktól.

Most dől el, sikerül-e visszaszereznünk a régi, multikulturalizmus előtti nagyszerű Európánkat – hangoztatta.

Orbán Viktor szerint még mindig sokan gondolják, hogy ez lehetetlen, de 1956-ban, 1988-ban és 2010 előtt sem hittek a változásban.

“Hányan hitték volna október 23-án reggel, munkába menet a villamoson, hogy estére a Sztálin-szobor helyén már csak két csizma marad? Hányan hitték 1988-ban, hogy a kommunizmust egy éven belül megrogyasztjuk, rászámolunk és leléptetjük, a szovjet csapatokat pedig kiparancsoljuk az országból? S hányan hitték 2010 előtt, hogy hamarosan új, nemzeti alapokon álló, keresztény kultúrájú és családjainkat megvédeni képes alkotmányunk lesz?” – sorolta a miniszterelnök.

A globalizmus erői azon dolgoznak, hogy “homo brüsszelicusszá” gyúrják a magyarokat

Orbán Viktor szerint a globalizmus erői “homo brüsszelicusokká” akarják gyúrni a magyarokat.

A miniszterelnök azt mondta: “hinni akartuk, hogy a régi bajok már nem térhetnek vissza”.

Hinni akartuk – folytatta -, hogy a kommunisták hagymázas álma, hogy magyarok helyett “homo szovjeticust” faragjanak belőlünk, soha többet nem jöhet elő.

Orbán Viktor azt mondta, most elképedve látják, hogy “a globalizmus erői feszegetik az ajtót, és azon dolgoznak, hogy magyarok helyett homo brüsszelicusokká gyúrjanak bennünket”.

Közép-Európa maradt az utolsó migránsmentes övezet

Orbán Viktor szerint Közép-Európa maradt “az utolsó migránsmentes övezet”.

A miniszterelnök azon véleményének adott hangot, hogy a pénzügyi spekuláns birodalom hozta Európa nyakára az újabb kori népvándorlást, a migránsok millióit, az új bevándorlók invázióját.

Ők dolgozták ki azt a tervet, amellyel Európát kevert földrésszé akarják alakítani – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint mivel Közép-Európa migránsmentes övezet, ezért az Európa jövőjéért folyó küzdelem ide összpontosul.

Amíg Brüsszel nem nyeri vissza szuverenitását, addig Európa kormánykerekét sem lehet a helyes irányba fordítani – hangoztatta.

Forrás: www.hirmagazin.eu, inforadio.hu

Képek: gondola, 888, blikk

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Drágulnak a postai szolgáltatások január közepétől: íme az új árak

Mazsi

Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van Törökország stabilitásával (A cikk videót tartalmaz)

Géza

A hét mentőorvosa! Gratulálunk!

Géza