Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Orbán Viktor bejelentette: Nemcsak a nyugdíjasok kapnak prémiumot, jönnek a béremelések is

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a kormány legfrissebb döntéseiről, valamint a gazdasági és koronavírus helyzetről.

Aki nem veszi fel az oltást, az veszélyben van

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején azt mondta, a vírusnak a mostani a kedvenc időjárása. Csak az oltás segít ellene. A bezárkózás nem fog minket megvédeni – tette hozzá. Aki nem veszi fel az oltást, az veszélyben van – mondta a kormányfő.

 

Orbán Viktor friss bejelentéseket tett

Orbán Viktor friss bejelentéseket tett (Fotó: Facebook)

 

Orbán Viktor is beoltatja magát harmadszorra

Orbán Viktor szerint nem kivitelezhető, hogy fizessenek azoknak, akik beoltatják magukat. A felelősségteljes magatartás az oltás felvétele, de sokan nem vették fel az oltást a különféle álhírek miatt – tette hozzá.

„Jövő héten én is felveszem a harmadik oltást.”

Elmondta, hogy még mindig nem ismerjük a vírust, de az biztos, hogy az oltás működik. Úgy látja, jobb hogy van harmadik oltás, mintha nincsen – tette hozzá.

Komoly terhet jelentene a baloldali javaslat

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarországhoz képest vannak olyan államok, ahol kevésbé fontos a rezsiár. Ez közvetlen politikai kérdés volt itthon az elmúlt 20 évben. 2002-ben is figyelmeztették az embereket, hogy a baloldali kormány rezsiárakat fog emelni, de ezt a baloldal tagadta, mégis később 11-szer emelt – emlékeztetett a kormányfő. A baloldal most is piaci energiaráakat követelt, ha ezt teljesítjük, akkor 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar háztartásnak – mondta a kormányfő.

„Most az áremelkedések miatt több nyugati országban kitört a pánik.”

Brüsszel tovább rontja a helyzetet

Brüsszelben a klímavédelmet az energiaárak emelésével szeretnék elérni – mondta a kormányfő. Vissza kell vonni ezeket a döntéseket – tette hozzá. Orbán elmondta, hogy 2035-ben kellene ott lennie az energiaáraknak, mint ahol most vagyunk. A csehek, a lengyelek és mi követeljük, hogy Brüsszel vonja vissza a korábbi lépéseket – tette hozzá. Javaslataink is vannak, hogyan lehetne kezelni a helyzetet. Brüsszel ahelyett, hogy segítene tovább rontja a helyzetet. A két múlva esedékes uniós csúcson újra napirendre kerül a rezsikérdés.”

Ez az emberek teljesítménye

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a gazdaság elérte a járvány előtti teljesítményét, és ez a magyar embereknek köszönhető. A gazdaság teljesítménye attól függ, hogyan teljesítenek az emberek. „A Gyurcsány-Bajnai korszak rossz szabályai miatt a segélyből élés volt a kedvezőbb, ezért a gazdaság visszaesett.”

80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok, és az infláció felett emelik a nyugdíjakat.

Itt vannak a legújabb béremelési lépések

1,9 millió család kapja vissza a 2021-ben befizetett adót 2022-ben. Orbán bejelentette, hogy az ápolónők bérét 21, a bölcsődei dolgozókét 20 százalékkal, a kulturális dolgozókét 20 százalékkal emelik majd 2022-ben. A kormányfő közölte, hogy egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetniük.

„Ha sikerül a minimálbért 200 ezer forintra emelni, akkor egy szép évet zárhatunk.”

10 százalékos tanári béremelés lehet

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy hitelből nem lehet bért emelni. Nekünk teljesítmény kell, és akkor van fedezet a különféle emelésekre – tette hozzá. A gazdaságpolitikának fontos eleme, hogy a gazdasági növekedés és a béremelések szinkronban legyenek.

„A pedagógusoknak igaza van, 2013-ban nagy arányú emelés volt, de időközben a többi bér emelkedett, és az ő béreik hátrébb sorolódtak. Jövőre egy 10 százalékos béremelés lehet, és 2023. januárjától lehet nagyobb emelés.”

Itt van az új államadóssági cél

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság jó állapotban van, de vékony jégen vagyunk, mert az államadósság magas. Sikerült többször is levinni, 1998-2002 között, és 2010-2020 között. A pandémia miatt 75-80 százalékos államadóssági sávban vagyunk – tette hozzá. Nem akarom, hogy a 100 százalék körüli sávba csússzunk bele – mondta a kormányfő, és szerinte vissza kell menni az 50 százalékos adóssági sávba.

Orbán: Nem engedjük át a gyerekeink nevelését LMBTQ-aktivistáknak

A brüsszeli pénzekről azt mondta, hogy hitelfelvételről van szó. Úgy volt, hogy mindegyik ország együttesen kapja meg ezt az összeget, de ez nem így történt, ami nem fair. Orbán Viktor szerint az LMBTQ-lobbi miatt nem kaptuk még meg ezt az összeget.

„Az unió visszaél a hatalmával, nem csoda, hogy minden országban nő az ellenállás az EU-val szemben. Nem engedjük át a gyerekeink nevelését LMBTQ-aktivistáknak.”

Orbán: Karikó Katalin a mi hősünk

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem tudjuk, hogy miért nem kapott Nobel-díjat Karikó Katalin. Karikó Katalin ennek ellenére a mi hősünk. Sok millió ember életét megmentette, és ezért büszkék vagyunk rá – tette hozzá. Mindzeek mellett a fiatal szakmunkásaink nemzetközi versenyen nagy sikert értek el.

„Magyarország jövője nemcsak a Nobel-díjasainkon, hanem a szakmunkásaikon is múlik.”

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Hasonló hírek

Víz alatt a Balaton-part, és csak a Nap a megoldás!

Géza

Megszólalt Áder János a társadalombiztosítási törvényről

Mazsi

Fidesz: Gyurcsányék lebontanák a kerítést, beengednék a migránsokat

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------