Főoldal » Orbán Viktor: álomgyilkosság történt az olimpiával
Belföldi hírek

Orbán Viktor: álomgyilkosság történt az olimpiával

forrás: Kossuth Rádió – 180 perc

Szerdán több testület is ülésezett, ezeknek a konklúzióját vontuk le, és jutottunk arra, hogy Magyarországot megmentsük a szégyentől és komoly lejáratódástól, visszavontuk az olimpiai pályázatot – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az népszavazás egy magyar ügy, de az olimpiát nem Magyarországon kell megnyerni. Az olimpia megnyeréséhez nemzetközi szinten nem többség kell, hanem egység. Ezért nincs népszavazás Párizsban és Los Angelesben. Nincs arra példa a nyári olimpiák történetében, hogy olyan város kapja meg a rendezést, ahol erről népszavazás volt. Ha ott áll egy vitákból odaérkező Magyarország, ki fog ránk szavazni? Kérdéses, kaptunk-e volna egyetlen szavazatot is. Ez nagy szégyen. Kikapni lehet, de nem lehet akárhogy kikapni. Ronggyá vertek volna bennünket. ennek nem lehet kitenni bennünket, mert ennél többet érdemlünk – érvelt a miniszterelnök

Jó pályázatot csináltunk, nyílt szívűek voltunk, tényleg meg akartuk csinálni, eközben a világ leminősít minket, és megalázó vereséget szenvedünk. Ennek nem akartuk kitenni Magyarországot – fogalmazott.

Álomgyilkosság történt

Sokan vagyunk Magyarországon, akik azt gondolják, az olimpia egy régi álom. Itt történt egy álomgyilkosság. Van egy szervezet, melyet nem az olimpia érdekel, hanem politikai párttá akar válni, ezért nem drága neki az álomgyilkosság. Ez itt az új SZDSZ, kis lökdösődés az MSZP-vel, aztán koalíció, erre kell felkészülni – mondta a Momentum Mozgalomról a kormányfő.

Itthon kell dönteni a rezsiről

A rezsicsökkentésről azt mondta: a kérdés, ki dönti el, hogy a magyar emberek hány forintot fizessenek a rezsire. Minden okoskodás felesleges, erről a magyar országgyűlésnek kell dönteni. ezt a jogot nem szabad sunyi módon elvenni a magyar emberektől – szögezte le.

Fair Brexitet szeretnénk

Beszélt arról is, hogy a britek szerinte nem hebehurgya emberek. Úgy vélte, nem érdemes megbüntetni őket, miután kiléptek az Európai Unióból. A magyarok ezért inkább fair Brexitet szeretnének, és nem kishörcsögként megsértődni rájuk.

Európa nem versenyképes, több közép-európai ország azonban igen. Egyre több német és francia cég dönt úgy, hogy ebben a térségben jobb cégeket létrehozni nekik, mint otthon. Ennek érthetően nem örülnek az anyaországban, és nem akarják, hogy a beruházásokat elvonjuk. Ezt a versenyt azonban tisztességesen kell vívni, és nem betiltani – szögezte le.

Lopakodó hatáskörelvonás

A magyarok hajlandóak dolgozni, sokat dolgozni, és külföldön dolgozni. El kell dönteni, akarunk-e Európai Uniót, vagy nem. Azt nem lehet, hogy a nyugati tőke ide akar jönni, a magyar munkaerőt ugyanakkor nem engedik oda. Ebben az ügyben ravaszkodás zajlik, kis részletszabályokat találnak ki. Lopakodó hatáskörelvonásról és szerződésmódosításról beszélhetünk, ezért kell nekünk vétózni, és nyíltan megbeszélni a problémákat. Ma az Európai Unió azért szenved válsághelyzetektől, mert sehol nem tartják be a szabályokat – hangoztatta Orbán Viktor.

Az unió felől rendre visszatérő kritika ér a közmunka, a munkahelyteremtő támogatások kapcsán. Az embernek mégiscsak meg kell védeni magát a veszélyekkel szemben – mondta a miniszterelnök, aki emlékeztetett arra, hogy „összegyűjtötte” az öt legfőbb veszélyforrást.

Közmunkára mindig szükség lesz

Magyarországnak az az érdeke, hogy minél több embernek legyen munkája, és azt minél jobban fizessék meg. Segíteni kell ezt a folyamatot. Szakmai részletkérdés, hogyan tesszük, a célokban kell megegyezni. Mindig van több tízezer ember, aki nem tud az üzleti alapon működő munkaerőpiacon állást találni. Közmunkára ezért mindig szükség lesz, csak az a kérdés, ez mekkora méretű – magyarázta.

Nicsak, ki beszél?

Az előttünk álló év egy szép kérdése lesz, mi a különbség a civil és a civil szervezet között. Szerinte civil szervezet, mely egy-egy téma kapcsán megszerveződik, és igyekszik a döntéshozókat valamilyen irányba befolyásolni annak kapcsán. Magyarországon mintegy 60 ezer civil szervezet van. Ettől különbözik, hogy vannak nemzetközi hálózatok. Ezek fizetik az aktivistákat, és nemzetközi érdekeket, a globális tőkét képviselik. Az előttünk álló politikai évadban az lesz a kérdés, hogyan kezeljük az utóbbi szervezeteket. Ezt nem is mi magyarok, hanem az amerikaiak „tették az asztalra” egy általános, nyugat-európai problémával állunk szemben – jegyezte meg.

Kérdésre válaszolva elmondta: a határon túli szervezetekre megvannak az átláthatóságot célzó jogszabályok.

Mi abban akarunk segíteni a magyaroknak, hogy tudják „nicsak, ki beszél?” – fogalmazott.

A nemzetközi tőkét képviselő szervezeteknek a jelenlétét is elviseltük az elmúl húsz évben. Elvoltak, mint szálka a bőr alatt. Ami sok, az a migráció ügyében tanúsított magatartásuk. Magyarország nem engedheti meg magának, hogy olyan szervezetek, melyek az ismeretlenség homályában maradnak, folyamatosan arra buzdítsák a migránsokat, hogy sértsék meg a jogszabályokat, és jussanak be az országba. A nemzetközi tőkét képviselő, elsősorban a Soros Györgyhöz tartozó szervezetek folyamatosan azon dolgoznak, hogy Magyarországot gyengítsék, a határt átjárhatóvá tegyék, behozzák a migránsokat, ezzel átléptek egy határt – hangsúlyozta.

Az unió eközben lassú és rossz irányba mozog. Ahelyett, hogy a görögöket és az olaszokat arra kényszerítenék, védjék meg a határaikat, a mi munkánkat pedig elsimernék, bevezetnek egy olyan szabályt, miszerint az Európai Unió állampolgárait fogják vegzálni a határon. Ez sziztematikus útlevélellenőrzést hjelent, és több órás sorokat okoz majd a magyar határon. Ez senkinek sem jó. (..) Miközben az illegális migránsokat folyamatosan beengedik az unióba, az útlevéllel rendelkező, törvénytisztelő európaiakkal szemben teljes ellenőrzést követelnek. Ez egy agyrém – vélte a miniszterelnök, aki szerint elemi érdekünk, hogy Brüsszelt jobb belátásra bírjuk.

 

Hasonló hírek

“Ólmot a fejébe” – súlyos részletek a hétvégi TEK-akciókról

Edit

Hiányosságok a Dunaújvárosi Főiskolánál és a Szent István Egyetemnél

info

Medvehagyma szabad szedése: Túl mohón esünk neki a tavaszi finomságnak

Edit