Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor a Welt am Sonntagnak: a baloldalról támadják a Fideszt, a cél az Európai Néppárt gyengítése
Belföldi hírek

Orbán Viktor a Welt am Sonntagnak: a baloldalról támadják a Fideszt, a cél az Európai Néppárt gyengítése

A baloldalról indul a Fidesz elleni támadás, a valódi cél pedig az Európai Néppárt (EPP) gyengítése – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a migrációval foglalkozó kormányzati kampánnyal szembeni bírálatokról a Welt am Sonntag című konzervatív vasárnapi német lapnak.

A kormányfővel készített interjúból szombaton előzetesen ismertetett részletek szerint a migrációval foglalkozó kormányzati kampány révén a Fidesz EPP-tagságának megszüntetésére irányuló törekvésekkel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte, hogy “a támadás valójában a baloldalról érkezik”, és nem azért, hogy a Fideszt, hanem azért, hogy az EPP-t gyengítsék.

Aztán majd az olaszokra rontanak rá, és utánuk az osztrákok kerülnek sorra – tette hozzá Orbán Viktor, megjegyezve, hogy “ezt hívják szalámitaktikának”.

A kampány bírálóiról elmondta, az ilyen erők “a politikai szakirodalomban – Lenin nyomán – a hasznos idióták. Miközben azt hiszik, hogy szellemi harcot vívnak, valójában mások, sőt az ellenfeleink hatalmi érdekeit szolgálják.”

A Die Welt című lap és a Welt am Sonntag közös, welt.de című hírportálján közölt beszámoló szerint arra a kérdésre, hogy valóban a kritikus nézeteket képviselő kereszténydemokratákat tartja-e hasznos idiótának, azt mondta, hogy azokra érti a kifejezést, akik “az EPP megosztását részesítik előnyben”.

A kampány eddigi két fő alakjával, Soros György üzletemberrel és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság (EB) elnökével kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette, hogy “a kampány következő szakaszában, ami már pártkampány lesz, majd egy további szereplőt fognak a plakátokon látni (…) Timmermans urat. Juncker úr nyugdíjba vonul, és helyébe Timmermans úr érkezik. Soros György szerepe az európai politikában nem megkerülhető, és mindenkinek joga van tudni, hogy Timmermans bevallottan az ő szövetségese.”

Hozzátette: “nem lehet megkerülni Soros szerepét az európai politikában, és mindenkinek joga van megtudni, hogy Timmermans bevallottan a szövetségese”.

Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

A hétvégétől igazolnunk kell, miből telik rá, ha ékszert akarunk vásárolni

Mazsi

Gyakorlatilag újraindult a migránsáradat

Edit

Ezért nincs hónapok óta diákigazolvány

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------