Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor: A migránsok lerohanják Európát + VIDEÓ!
Belföldi hírek Kiemelt hírek

Orbán Viktor: A migránsok lerohanják Európát + VIDEÓ!

forrás: MTI

Végét járja a nyugati dominanciára épülő világgazdasági rend, a nyugati katonai dominancia és a “demokráciaexport” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Magyar Diaszpóra Tanács V. ülésén, Budapesten, a Várkert Bazárban.

A kormányfő előadásában arról beszélt, hogy egy világhatalmi, világgazdasági és világpolitikai átrendeződés “kellős közepén vagyunk”, a Nyugat folyamatosan veszít befolyásából.

Orbán Viktor- A migránsok lerohanják Európát

Orvidbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond a világban szétszórtságban élő magyarság szervezeteit tömörítő Magyar Diaszpóra Tanács ötödik ülésén a budapesti Várkert Bazárban 2015. december 2-án. Balra Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (b), jobbra Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A világgazdaság súlypontjának Keletre helyeződése nem átmeneti jelenség, a nyugati katonai dominancia szintén lezárulóban van, és “a demokráciaexportra, az emberi jogok exportjára épülő világpolitikai kurzusnak is a végén járunk” – fejtette ki.

Hozzátette: Európát az amerikaiaknál is súlyosabb gondok gyötrik, az európai gazdaság továbbra is “elmeszesedett”. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha Közép-Európa nem lenne tagja az Európai Uniónak, a közösség gazdasága zsugorodna.

Magyarországról szólva ugyanakkor Orbán Viktor azt mondta: az ország megújítási kísérletének sikerességét ma már olyan “fényes tekintetű” helyeken sem illik kétségbe vonni, mint Brüsszel.

Embercsempészek, jogvédők, politikusok, üzletemberek

A miniszterelnök szerint abszurd koalíció jött létre az illegális bevándorlás ügyében. Ez a koalíció az embercsempészek által foglalkoztatottak tízezreinek hálózatából áll, sok milliárdnyi üzleti érdekkel, valamint üzletemberek által fizetett jogvédők csapatából, és az unió egyes vezető politikusaiból.

Ennek eredményeként ma beszállítjuk Európába azokat az embereket, akik vagy arra kényszerültek, vagy arra a döntésre jutottak, hogy elhagyják azt a földet, ami az otthonuk volt – hangoztatta.

A kormányfő kifejtette: nem arról van szó, hogy nem tudják őket feltartóztatni, hanem “mi magunk” szervezzük őket, küldünk járművet értük, és helyezzük hatályon kívül azokat a törvényeket, amelyek normális migránspolitikát tennének lehetővé. Újabb kori népvándorlásról van szó, és a migránsok nem bejönnek, hanem lerohanják Európát – jelentette ki.

“Létezik egy titkos háttérmegállapodás”

A miniszterelnök arra számít, hogy a napokban kiderül egy “titkos háttérmegállapodás” arról, hogy az Európai Unió befogadna 400-500 ezer szír menekültet.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy akár még a héten Berlinben bejelenthetik ezt a javaslatot, amely ugyan kikerült a múlt heti EU-Törökország-megegyezésből, de szerinte létezik “ez a titkos háttérmegállapodás”.

Azt mondta, hogy óriási nyomás lesz Magyarországon és a többi visegrádi tagállamon amiatt, hogy ezeket az embereket nemcsak behozni akarják Európába, hanem rögtön szét is osztani a tagállamok között “kötelező erővel”.

“Mi ezt nem tudjuk elfogadni” – jelentette ki a miniszterelnök.

Teljes videó

“Javul az alsó középosztály helyzete”

A kormányfő közlése szerint az alsó középosztály helyzete érzékelhető ütemben javul, és ha ez folytatódik, akkor a ciklus végére már egész “elfogadható képet” mutat majd az ország.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: abból kell főznünk, ami van, és ez munkaalapú gazdaságra ítél bennünket. Ha a magyarok nem dolgoznak, tönkremegyünk nemzetként is, egyenként is; ha dolgoznak, akkor van esélyünk arra, hogy megmaradjunk – mondta.

Kitért arra, hogy jelenleg 4,1-4,3 millió között van a dolgozó emberek száma. 1991 óta ennyien Magyarországon nem dolgoztak, a rezsicsökkentés eredményeként az infláció gyakorlatilag megszűnt, a reáljövedelmek tavaly mintegy 5 százalékkal nőttek, ami idén is folytatódott – sorolta Orbán Viktor.

Semjén: világnemzet vagyunk

Világnemzet vagyunk, és a diaszpóra magyarsága kapocs az összmagyarság vonatkozásában – mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács V. ülésén szerdán, Budapesten.

A kormányfő helyettese a tanácskozást megnyitva kiemelte: nem azért váltunk világnemzetté, mert így akartuk, hanem mert a történelem így alakította. Ebből a látszólagos hátrányból kellett megpróbálni előnyt kovácsolni, ami láthatóan sikerül is. A világ minden részén vannak szervezett magyar közösségek, amelyek nem úgy viselkednek, mint “egy szabadcsapat vagy a partizánok” – fogalmazott.

Semjén Zsolt megköszönte, hogy a diaszpóra magyarsága és szervezetei hazafiként álltak ki, amikor Magyarországot méltatlan támadások érték.

 

Hasonló hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk mögött áll az európai politika elitje! Ma Milánóba utazik Miniszterelnökünk! Oszd meg!

Géza

Orbán Viktor Miniszterelnökünk bejelentette: A Szépművészeti Múzeum számára a magyar állam megvásárolta Renoir Fekvő női akt című festményét – videó

Géza

Új táblákkal segítik az autósokat

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------