Hirmagazin.eu
Gazdaság Külföld

Órákon belül megérkeznek az első banki gyorsjelentések – Itt a lista, mire kíváncsi a piac

Ma veszi kezdetét a nagybankok gyorsjelentési szezonja az USA-ban, a koronavírus-járvány miatt lesz mit elemeznie a jelentésekben a piacnak.

Hétfőn a JP Morgan és a Wells Fargo, kedden a Bank of America, a Citigroup és a Goldman Sachs, szerdán pedig a Morgan Stanley teheti közzé első negyedéves gyorsjelentését. A befektetők és elemzők fókuszában természetesen a koronavírus-járvány hatásai állhatnak, a Financial Times szerint például ilyen kérdésekre keresik majd a választ a dokumentumokban:

  • Mennyi hitelezési értékvesztést, céltartalékot számolnak el a bankok a járvány céges és lakossági áldozatai miatt? Ugyan a bedőlések valószínűleg jórészt a második negyedévre esnek majd, a bankok korai céltartalék-képzéssel készülhetnek erre a legújabb, január 1-jétől több nagybank által alkalmazott számviteli szabályok szerint.
  • Miként hat a járvány a bevételeikre? Az első negyedévben az elemzői várakozások alapján még csak a Wells Fargo bevétele esett vissza jelentősen, ám nem a járvány, hanem a bank korábbi számlabotrányából fakadó korlátozások, büntetések, reputációvesztés miatt.
  • Milyen könnyítéseket alkalmaznak a bankok ügyfeleik felé? Hogy érintik az adósság-átütemezések, elengedések a bankok bevételeit, a hitelek besorolását és pénzáramlását?
  • Miként alakul a hitelállomány? A cégek és háztartások bevételi, likviditási problémái miatt Amerikában nem a hitelkereslet zuhanására, inkább növekedésére számítanak, hitelfelvétellel próbálják betömni a lyukakat, amit az állam is garanciákkal támogat (egy 350 milliárd dolláros garanciaprogramot indítottak a kisebb és egy 454 dollárost a nagyobb vállalatoknak). Ugyanakkor a bankok óvatosabbá válhatnak a hitelezésben, így kíváncsian várja a piac e hatások eredőjét.
  • Mennyire áll le az M&A-piac? 2020 első negyedévében volt olyan hét, amelyik 2009 óta nem látott leállást hozott az összeolvadások és felvásárlások piacán, a piac közelről fogja figyelni az ezzel kapcsolatos nyilatkozatokat.
  • Milyen, a járvány miatti leállásra és újraindulásra vonatkozó kommentárokat tesznek a bankvezetők?
  • Mi lesz az osztalékokkal? A Goldman Sachs, a Morgan Stanley és a Citigroup már jelezte, hogy fizetne osztalékot idén is, a JP Morgan viszont bizonytalanabb: Jamie Dimon vezérigazgató egy 35%-os második negyedéves GDP-esés és egy év végéig tartó recesszió esetére már ennek felfüggesztéséről beszélt. Kíváncsiak várja a piac a többiek jelzéseit is.

Címlapkép: Shutterstock

portfolio, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Időt vesz majd igénybe az európai konszenzus kialakítása menekültügyben

info

Megállították gyorshajtásért, egy holttestet találtak az autójában

Géza

Nyolcezer liter tejet zároltak

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------