Hirmagazin.eu
Főoldal » Órákig lógott egy gólya egy Szabolcs megyei település vezetékén
Állatvilág

Órákig lógott egy gólya egy Szabolcs megyei település vezetékén

Nyírtass — Hosszú órákig, mozdulatlanul lógott egy gólya a Szabolcs megyei település vezetékén, mivel az óriási viharban leesett a fészkük.

Egyikük a földre esett, másikuk a vezetékeken akadt. Nagygyőry Annát, a Hortobágyi Madárkórház Szabolcs megyei madármentőjét Szabó Bálint (14) és nagypapája értesítette.

zabó Bálint értesítésére Nagygyőri Anna érkezett

– Azonnal a madárkák segítségére siettem: egyet a földön találtak, egy a vezetéken lógott. Utóbbiról azt feltételezték, hogy elpusztult, de szerencsére nem így történt – mondta lapunknak a madármentő, aki Nyíregyházára sietett a bajba jutott tollasokhoz.

A Hortobágyi Madárkórházban segítettek az orvosok

A földre esett gólyának szárnyai törtek, a vezetéken lógó madár is élt, ezért elkezdtek tárgyalni a szolgáltatóval. – A leesett gólyát egy dobozba raktuk Bálinttal, aki hősiesen segítette a mentést nagypapájával. Mivel a szolgáltatóval zajlott a tárgyalás a lógó állatról, így neki akkor még nem tudtunk segíteni. Bálint hősiesen vigyázta a másikat, akit csak éjjel, fél 12 körül tudtak leemelni a vezetékekről. Ezért a madármentő csak másnap reggel tudta őt is kórházba szállítani. –Őt szerencsére nem kellett megműteni, főként zúzódása lett. Most mindketten a madárkórház gólyakertjében gyógyulgatnak.

Így fogjuk, ha megsérül

Mind a sérült madár, mind a magunk védelme érdekében az a legjobb, ha egy pokróccal, ronggyal, ennek hiányában pulóverrel vagy inggel leborítjuk a bajba jutott állatot.

blikk

Hasonló hírek

Igazi karácsonyi csodáról van szó! A kóbor kutya a kis Jézus jászlába bújik melegedni, ami ezután történik igazán szívmelengető

Mazsi

Kétlábú fellépők, négylábú fellépők, rengeteg program – 25 éves a Rex Kutyaotthon Alapítvány.

Géza

A hazai madárvilág meg nem értett zsenijei

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------