Hirmagazin.eu
Egészség - betegség

Operatív törzs: szó sincs a tömeges oltás elhalasztásáról

Folyamatosan zajlik az oltás, 862 953 embert oltottak már be, közülük 279 727-en pedig már a második oltást is megkapták.

György István államtitkár az Operatív törzs sajtótájékoztatóján néhány dezinformációra hívta fel a figyelmet. Kijelentette: a heti oltási terv folyamatosan és akadálytalanul zajlik!

Jelenleg Magyarország a harmadik helyen áll Európában az átoltottság listán. Az SMS-alapú oltáskampány jelenleg szünetel egy adatszinkronizációs probléma miatt. Az érintettek később újabb értesítést fognak kapni a helyes időponttal.

Vagyis szó sincs a tömeges oltás elhalasztásáról! Ezek a tények:

  1. tegnap 77 ezer embert oltottak be
  2. a hétvégén 400 ezer embert oltanak
  3. csak az Astra Zeneca esetében történt technikai és adategyeztetési probléma, ez 74 ezer embert érint
Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár

Maruzsa Zoltán az Operatív törzs sajtótájékoztatóján
Fotó: M1 – YouTube

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár közölte: a középfokú iskolákban az érettségi vizsgákra való felkészítést továbbra is megtartják, ahogyan a szóbeli vizsgákat is.

Gál Kristóf az ORFK-szóvivője ismertette az elmúlt nap 261 személlyel szemben kellett a maszkviselés miatt intézkedniük. 436-an sértették meg a kijárási korlátozásokat.

Müller Cecília az Operatív törzs sajtótájékoztatóján

Müller Cecília az Operatív törzs sajtótájékoztatóján
Fotó: M1 – YouTube

Müller Cecília közölte: 6369 az új fertőzöttek száma. Elhunyt 143 többségében idős, krónikus beteg. 6867 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 677-en vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, már 862 953 fő a beoltottak száma, közülük 279 727 fő már a második oltását is megkapta.

Erőteljes fertőzöttségi emelkedés tapasztalható világszerte. A vírus különböző variánsai nagy kihívást jelentenek. Sokkal erőteljesebb, és nagyobb számú fertőzést tud okozni a mutáns.

Kérte, hogy az oltópontokon is mindenki figyeljen oda a szabályok betartására. Továbbá, hogy mindenki figyeljen a maszkhasználatra, mindenhol kötelező a viselése.

A regisztrált idősek oltása rendeben zajlik, már 432 száz év feletti lakost oltottak be. 42 százalékra emelkedett az oltakozási kedv. A favipiravir járóbeteg-ellátásban is alkalmazható lesz.

ripost

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

1916 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 17 beteg

Géza

VESZÉLYES KARMOK – A macskakarmolási betegség tünetei

Edit

Ezzel a házi csodaszerrel már első használat után megszabadulhatunk az ízületi fájdalomtól

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------