Hirmagazin.eu
Főoldal » Operatív törzs, a legfrissebb információk – Müller Cecília: változás várható a maszkviselés és a vásárlási idősáv terén – videó
Egészség - betegség

Operatív törzs, a legfrissebb információk – Müller Cecília: változás várható a maszkviselés és a vásárlási idősáv terén – videó

Az operatív törzs keddi, június 16-i tájékoztatóján elhangzottakat ismertetjük. Az elmúlt 24 órában mindössze egy fertőzöttet regisztráltak, illetve két beteg halt meg.

Itt videón is követhetitek a tájékoztatót:

A tájékoztatón elhangzott:

Kiss Róbert:

Az országgyűlés a mai napon várhatóan elfogadja a veszélyhelyzet végét. Így újabb könnyítő intézkedések lehetnek.

Az egészségügyi dolgozók, kormánytisztviselők, rendőrök utazási korlátozását feloldhatják, valamint kinyithatnak majd a mozik is.

A járványügyi bevetési egység:

Tegnap megalakult a járványügyi bevetési egység, katonai, katasztrófavédelmi, járványügyi és egészségügyi vezetők a tagjai. Baj esetén az operatív törzs berendeli őket, hogy intézkedjenek.

A csapat vezetője az érintett területen haladéktalanul köteles megjelenni és intézkedni: elrendelhet kijárási korlátozást, egészségügyi személyzetet irányíthat át, katonákat kérhet fertőtleníteni, védőfelszerelések viselését rendelheti el, nagy területet érintő fertőzés esetén pedig akár lezárathatja az egész területet.

A járványügyi bevetési egység vezetője az országos tisztifőorvos helyettese.

Müller Cecília

Az országos tisztifőorvos ismét a fertőzöttek számaival kezdte ismertetőjét, kiemelve, hogy ezer alá – 996-ra – csökkent az aktív fertőzöttek száma.

A százezer főre vetített fertőzötti és halálozási arány nem változott, ugyanaz a sorrend, mint az előző napokban.

Nem szabad elfelejteni, hogy bár itthon kedvező a helyzet, a világ más részein zajlik a pandémia, sok országban jelentősen emelkedik a fertőzöttek száma, ezért a járványügyi éberségre továbbra is szükség van.

Most fellélegezhetünk, rendeződhetnek az emberi kapcsolatok, mindenki közelebb kerülhet egymáshoz. De az éberség fontos, mert soha nem tudhatjuk, hogyan terjed a vírus, hogyan változik Magyarország környezetében a helyzet, ráadásul a vírus idehaza is jelen van.

Az alapvető higiénés szabályokat továbbra is tartsa be mindenki, kövessék az NNK és a hivatalos koronavírus-tájékoztató oldal tanácsait.

A vásárlási korlátozásokról és a tömegközlekedésben viselendő maszkok használatáról a kormány dönt majd: Müller Cecília azt mondta: úgy véli, lesz változás e téren is.

Nyári szünet:

A gyermekek elhelyezése, programja sok szülőnek jelent gondot. Közösen tervezzék meg a család tagjai, hogy mit tesznek a nyáron. Persze, nem kell ezt szorosan venni, csak időintervallumokat kell kitalálni, hogy a gyereknek legyen felügyeletük. Sokan félnek attól, hogy a nagyszülőknél legyen a gyerek. Őket továbbra is féltjük, de ha a nagyszülő és az unoka is egészséges, semmi akadálya nincs annak, hogy náluk legyen az unoka.

A táborok is megoldást jelenthetnek, de táborba is csak egészséges gyerek menjen. Nyilatkozatot kell adnia a szülőnek, hogy a gyermeke egészséges. A táborszervezők tartsanak eligazítást a gyerekeknek az alapvető higiénés szabályokról, amelyeket be kell tartani. A szülők készítsenek össze tisztasági batyut, rovarriasztóval, fertőtlenítő kendővel, saját kulaccsal, fertőtlenítő kendővel, szemeteszsákot a szennyesnek és naptejet.

És legyenek benne a gyerek egészségügyi iratainak másolatai!

Külföldre rendkívül alapos tájékozódást követően utazzanak, legyen biztosítás, a WHO és a konzuli szolgálat oldalán lehet tájékozódni.

Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a gyerekekre mindig vigyázzunk!

Kémiai biztonság: sok fertőtlenítőszert használtunk az elmúlt időszakban, ezek ott vannak a táborokban is. Ezeket a saját csomagolásukban, a gyerekektől elzárva tartsák.

A nagyszülők gyógyszereit se érhessék el a gyerekek.

Már most azt tapasztalták a szakemberek, hogy nőtt a mérgezéses esetek száma – mondta Müller Cecília.

Rendőrségi bejelentés:

Rendőrségi bejelentés az álmentős MSZP-s videóról:

A rendőrség hivatalból rendelt el nyomozást egy, a közösségi médiában megjelent mentős (álmentős) videó miatt. Egy nőt gyanúsítottként hallgattak ki, házkutatást is tartottak nála, amelynek során bizonyítási eszközöket foglaltak le. A nő szabadlábon védekezik!

Kérdésekre adott válaszok:

Melyek lehetnek a járvány kezdetén elterjedt óvintézkedések, amelyeket hosszú távon meg kell tartani? Válasz: az alapvető higiénés szabályokat – személyi és környezeti tisztaság – meg kell tartani. Megtanultunk kezet mosni, betartani a köhögés, tüsszentés etikettjét, a papírzsebkendő használatát, az étkezés előtti, a takarítási és a fertőtlenítési szabályokat – mondta Müller Cecília. Ezek örökérvényű szabályok, ezeket járványmentes időszakban is meg kel tartani.

A koronavírus egyik mutációja jelentősen növeli a fertőzőképességét: előfordult-e Magyarországon is ez a mutáció? Válasz: a koronavírus is jelentős mutációkra képes, az RNS-ében lévő sorrend könnyen megváltozhat. Magyarországon is többféle mutációval találkoztak már az NNK munkatársai, de az egyetem kutatói is többféle vírust azonosítottak, azaz itthon is már régóta többfajta koronavírus van. Ez nehezíti az oltóanyag fejlesztést is, azaz nagy kihívás a kutatók számára.

Hasonló hírek

Tragédia az iskolában! Energiaital okozta egy gimnazista vesztét!

Mazsi

Így tisztítsd meg a húgysavtól fájó ízületeidet! Íme, egy hatékony gyógyrecept!

Mazsi

Varázslatos ital a dohányzóknak! Tisztítsd meg a tüdőd!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!