Otthon, lakberendezés, kert

Önts ecetet a szőnyegre! Elámulsz az eredménytől!

Önts ecetet a szőnyegre! Elámulsz az eredménytől!

Ez a szuper tipp mostantól az egyik legnagyobb kedvenced lesz. Gyerünk, próbáld ki te is!

Könnyítsd meg az életed, takaríts meg sok pénzt, és vedd könnyedén a ház körüli teendőket! Olyan trükköket mutatunk, melyekben az ecet lesz a legnagyobb segítségedre. Kapj elő egy flakonnal, és élvezd a látványos eredményt.

1. Vízfoltok az asztalon

Ha a fából készült asztalon nyomot hagynak a poharak, akkor nem kell kétségbeesned vagy vegyszerekhez nyúlnod. Töröld át a felületet ecetes, puha ronggyal, majd töröld szárazra. Búcsút inthetsz a csúnya foltoknak.

Önts ecetet a szőnyegre! Elámulsz az eredménytől! 1

2. Kopottas szőnyegek

Már kifakultak a szőnyeg mintái? Halványak a színek és látszik rajta, mennyire elhasznált darab? Nem kell mindenáron lecserélned sok pénzért!  3 liter vízhez önts egy pohár ecetet, majd ebbe a keverékbe mártogass bele egy erős keféjű partvist, és dörzsöld át vele a szőnyeget. A színek újra felélénkülnek, a legjobb pedig, hogy még csak ki sem kell öblítened, át sem kell külön kefélned vagy felitatnod az ecetet. Csak hagyd megszáradni, esetleg utána porszívózd át, ha még van kedved hozzá, és kész.

Önts ecetet a szőnyegre! Elámulsz az eredménytől! 2

3. Szagos és eldugult lefolyó

Fölösleges beruháznod komolyabb flakonnyi árucikkekre. A dugulást és a kellemetlen szagokat eltüntetheted úgy is a lefolyóban, ha összekeversz 1 csésze ecetet 1/2 csésze szódabikarbónával, a lefolyóba öntöd, majd 10 perc után először forró vízzel, további 5 perc várakozás után pedig hideg vízzel átöblíted.

Önts ecetet a szőnyegre! Elámulsz az eredménytől! 3

4. Odaégett étel, füstszag a konyhában

Ha egy kicsit odakapott a sült hús, esetleg füst keletkezett főzés közben, akkor a szellőztetés mellett nagy hasznodra válik, ha néhány lapos tálban ecetet helyezel a konyhapultra. Semlegesíti, szinte magába szívja a füstszagot. És igen, ez a trükk működik akkor is, ha a cigaretta füstjét szeretnéd gyorsabban semlegesíteni.

Önts ecetet a szőnyegre! Elámulsz az eredménytől! 4

5. Ragacsos befőttes üvegek, nyálkás vázák

A befőttes üvegeket szeretjük és praktikus is újra felhasználni. A vázákból pedig szintén jó lenne minél gyorsabban eltüntetni a virág szára által okozott nyálkás lerakódást, ugye? Pofonegyszerű lesz mostantól! Fele-fele arányban önts az üvegbe vagy vázába meleg, szappanos vizet és ecetet. Hagyd benne állni 15 percig, alaposan rázd át, majd mosogasd el a megszokott módon.

Önts ecetet a szőnyegre! Elámulsz az eredménytől! 5

6. Penészes, piszkos fúga a csempék közt

Makacs, csúnya és egészségtelen is a csempék közt megtelepedő penész. De megszüntetheted, ha ecettel törlöd át jó alaposan a fürdődben. Így újra ragyogni fog a fúga, és nem lesz gondod, sem pedig komolyabb kiadásod.

Önts ecetet a szőnyegre! Elámulsz az eredménytől! 6

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Hogyan növelheted apró előszobád méretét?

info

Itt a nyár legjobb ötlete rovarok ellen

Edit

Szórj homokot az üvegre, csodát látsz!

Mazsi