Hirmagazin.eu
Főoldal » Önts ecetet a kertedbe! Igazi varázsszer!
Otthon, lakberendezés, kert

Önts ecetet a kertedbe! Igazi varázsszer!

Az ecet el­ké­pesztő se­gít­sé­get nyújt a ker­tész­ke­dés során. Olcsó, sok­ol­dalú és ha­té­kony. Kell ennél jobb társ a nö­vé­nye­id­hez?

Az őrölt bors és a kávézacc mellett nagyszerű segítség lehet kertedben az ecetet is. Hogy hogyan? Máris eláruljuk.

Önts ecetet a kertedbe! Igazi varázsszer!

Gyomirtás és védelem

Az ecet kiváló védelmet nyújt a gyomnövények ellen. Biokertészek már régebb óta használják, de a közelmúltban tudományosan is igazolták hatásosságát. A háztartásban előforduló, többnyire 20%-os ecetet hígítanod kell a használathoz, mert töményebb formájában nemcsak a gyomokban, hanem a növényeidben is kárt okozhat, de egy 5-10%-os oldat már távol tartja a kertedből többek közt a libatopot és a disznóparéjt. Az alacsony koncentráció különösen a fiatal gyomoknál hatásos, de jó hír, hogy távol is tartja őket. A dísznövények és a palánták megóvása érdekében kimondottan azokra a területekre használd, ahol gyomot kezdesz észlelni.

Önts ecetet a kertedbe! Igazi varázsszer! 1

Kártevő rovarok ellen

Nagy hígításban a kártevő rovarok elpusztításában is segítségedre lesz az ecet. Hígítsd a 20%-os ecetet egy nagy, ásványvizes vagy üdítős palackban úgy, hogy a 1,5 literes üveget vízzel töltöd meg, majd hozzáadsz 2 kupaknyi ecetet. Ezzel az oldattal mosd át a leveleket.

Sav-kedvelő növények burjánzásáért

Vannak olyan növények, melyek kimondottan kedvelik a savas közeget. Az azálea, a rododenron, a hortenzia imádni fogja, ha egy gallon vízhez egy csésze ecetet adsz, és időnként ezzel locsolod meg.

Hangyák és csigák ellen

Sem a hangyák, sem a meztelen csigák nem kedvelt látogatók. Nincs más teendőd, mint hogy az észlelt közlekedési útvonalukra ecetet permetezz, és máris mentesíted magad a bosszúságtól.

Önts ecetet a kertedbe! Igazi varázsszer! 2

Macskák kordában tartása

Akadhatnak olyan növények a kertedben, melyek károsak a cicádnak vagy egyszerűen csak nem szeretnéd, hogy megrágcsálja a leveleket. Könnyen lehet az is, hogy homokozót alakítottál ki a kicsiknek, és örülnél, ha ezt semmiképp nem tekintené egyetlen arra járó macska sem alomnak. A cicák utálják az ecet szagát, ezért csak permetezz egy kis ecetet ezekre a területekre, és el fogja kerülni.

Tisztítás

A szabadtéri kutak és csobogók ásványi lerakódásait könnyedén eltávolítja az ecet. Szintén jó szolgálatot tesz az ecet abban is, hogy tisztán tartsd és egyben fertőtlenítsd is műanyag kerti bútoraidat.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ha van ilyen növényed, viseld jól gondját, mert igazi kincset tartasz otthon

Mazsi

Veszélyben a lekvárfőzés, egekbe szökhet a barack ára!

Mazsi

Zseniális megoldás! Így termessz végtelen mennyiségű burgonyát a lehető legkisebb helyen! + VIDEÓ

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------