Image default
Belföldi hírek

Önkormányzati beszámoló Budapesten – A Fővárosi Közgyűlés egyhangúan elfogadta a BRFK beszámolóját

Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya 2018. február 21-én a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése előtt számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2017. évi tevékenységéről. (2018. 02. 21., szerda, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

A testület tagjait Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, Budapest rendőrfőkapitánya tájékoztatta a főváros közbiztonsági, valamint bűnügyi helyzetéről és a rendőrség tavalyi évben végzett közbiztonságot erősítő tevékenységéről.

Beszámolójában a főkapitány elmondta, hogy Budapesten 2017-ben jelentősen kevesebb volt a közterületen elkövetett bűncselekmény, ezen belül is hangsúlyosan csökkent a kiemelten kezelt bűncselekmények száma. A közterületen elkövetett bűncselekmények mellett a fővárosban csökkent a regisztrált bűncselekmények száma és tovább javult a gépkocsi feltörések és rongálások mutatója.

Kiemelte, hogy a tavalyi évben jelentősen csökkent a rablások, a lakásbetörések, valamint a személygépkocsi lopások száma. A főkapitányság az elmúlt évben komoly erőfeszítéseket tett a kábítószer-bűnözés felszámolása érdekében és több kábítószer terjesztésével foglalkozó bűnelkövetői kört számolt fel. A főkapitányság nyomozáseredményességi mutatója a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények nyomozásánál 81,1%-os volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2017. évben tovább csökkentette a közterületi reagálási időt, így a küldés kezdeményezése és a riasztott egység helyszínre érkezése között átlagosan 12 perc 33 másodperc telt el.

A főkapitány jövőbeli célkitűzésként fogalmazta meg az elért eredmények megtartását, a számítógépes bűnözés visszaszorítását, a kibertérben megjelenő új típusú bűncselekményekre való hatékony reagálást és bűnügyi területen a pénzmosás elleni küzdelmet.

Tarlós István főpolgármester megköszönte az elmúlt évben a főváros közrendje, közbiztonsága érdekében végzett munkát, továbbá elismerését fejezte ki az elért eredményekért.

A Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése a főkapitányi beszámolót 27 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Angol nyelvből írnak ma érettségit

info

Ismeretlen tartalmú hordókat találtak egy nagykőrösi tűz oltása közben

info

Nem hiszed el, ki lehet Puzsér kihívója a főpolgármester-választáson! Oszd meg!

Géza