Hirmagazin.eu
Főoldal » Önkormányzati beszámoló Budapesten – A Fővárosi Közgyűlés egyhangúan elfogadta a BRFK beszámolóját
Belföldi hírek

Önkormányzati beszámoló Budapesten – A Fővárosi Közgyűlés egyhangúan elfogadta a BRFK beszámolóját

Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya 2018. február 21-én a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése előtt számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2017. évi tevékenységéről. (2018. 02. 21., szerda, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

A testület tagjait Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, Budapest rendőrfőkapitánya tájékoztatta a főváros közbiztonsági, valamint bűnügyi helyzetéről és a rendőrség tavalyi évben végzett közbiztonságot erősítő tevékenységéről.

Beszámolójában a főkapitány elmondta, hogy Budapesten 2017-ben jelentősen kevesebb volt a közterületen elkövetett bűncselekmény, ezen belül is hangsúlyosan csökkent a kiemelten kezelt bűncselekmények száma. A közterületen elkövetett bűncselekmények mellett a fővárosban csökkent a regisztrált bűncselekmények száma és tovább javult a gépkocsi feltörések és rongálások mutatója.

Kiemelte, hogy a tavalyi évben jelentősen csökkent a rablások, a lakásbetörések, valamint a személygépkocsi lopások száma. A főkapitányság az elmúlt évben komoly erőfeszítéseket tett a kábítószer-bűnözés felszámolása érdekében és több kábítószer terjesztésével foglalkozó bűnelkövetői kört számolt fel. A főkapitányság nyomozáseredményességi mutatója a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények nyomozásánál 81,1%-os volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2017. évben tovább csökkentette a közterületi reagálási időt, így a küldés kezdeményezése és a riasztott egység helyszínre érkezése között átlagosan 12 perc 33 másodperc telt el.

A főkapitány jövőbeli célkitűzésként fogalmazta meg az elért eredmények megtartását, a számítógépes bűnözés visszaszorítását, a kibertérben megjelenő új típusú bűncselekményekre való hatékony reagálást és bűnügyi területen a pénzmosás elleni küzdelmet.

Tarlós István főpolgármester megköszönte az elmúlt évben a főváros közrendje, közbiztonsága érdekében végzett munkát, továbbá elismerését fejezte ki az elért eredményekért.

A Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése a főkapitányi beszámolót 27 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Ritkábban jöhetnek a kéményseprők

Edit

Szijjártó Péter szerint az osztrák kancellár nem látja a különbséget a szolidaritás és az ostobaság között

Edit

Orbán Viktor: veszély fenyegeti a schengeni rendszert

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!