Hirmagazin.eu
Főoldal » Öngyilkossági hullám az indiánok közt: ugyanaz a gond, mint Erdélyben!
Külföld

Öngyilkossági hullám az indiánok közt: ugyanaz a gond, mint Erdélyben!

2000-ben ret­te­ne­tes kör­nye­zeti ká­ro­kat oko­zott a Ve­res­pa­ta­kon mű­ködő ci­a­ni­dos arany­bá­nya. Ha­sonló szennye­ző­dés zú­dult a benn­szü­lött in­di­á­nokra, akik végső két­ség­be­esé­sük­ben ön­gyil­kos­ságba me­ne­kül­nek.

Ősi törvényeik szerint a navajo indiántörzs tagjai csak végső esetben, helyrehozhatatlan szégyenükben oltják ki saját kezűleg az életüket. Döbbenetes tény viszont, hogy Amerikában hónapok óta a navajo indiánok vezetik az öngyilkossági listát. De kik is ezek a navajok? Észak Amerika legnagyobb indián törzse új Mexikó ás Arizona állam területén él.

Öngyilkossági hullám az indiánok közt: ugyanaz a gond, mint Erdélyben!

Elkeseredett indián asszonyok: nem akarják megvárni a sötét jövőt. (Fotó: Pinterest)

Hetvenötezer négyzetkilométeres területen vadásznak és gazdálkodnak. A törzs a legutóbbi népszámláláskor száznegyvennégyezren lelket számlált.

Öngyilkossági hullám az indiánok közt: ugyanaz a gond, mint Erdélyben! 2

A cianidos zagylé mindent megöl a természetes vizekben! (Forrás: The Daily Beast)

Törzsem öngyilkossági hulláma a múlt év nyarán kezdődött – mondja Jonathan Nez, a navajo nemzet elnöke. A közelünkben, fenn a hegyekben van egy aranybánya. Szerintem újra akarták indítani, ezért lepték el újra a munkások, hogy kitisztítsák, de nem tudjuk pontosan mi történt, csak azt, hogy a Colorado Gold King Mine több millió liter szennyezett zagylét zúdított a nyakunkra. Azóta minden kipusztult, eltűntek a halak a folyóból, a vadak is elhagyták erdeinket, éheznénk, ha nem kapnánk a segélyeket, szerintem a kiszolgáltatottság miatt vette kezdetét ez a borzalmas öngyilkossági hullám.

Az öngyilkosságok száma karácsony előtt, december harmadik hetében érte el a csúcspontot. Szerintem a stressz és a depresszió telepedett rá a törzsemre. Hiába megyünk bárhová, nem törődnek velünk, mert az indián, az a huszonegyedik században is, csak egy koszos indián, aki a mai napig kolonc az állam nyakán.” – öntötte ki bánatát a navajok vezetője a The Daily Beast-nek.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Kádba fojtotta víztől rettegő 9 éves unokáját!

Mazsi

Félszáz embert vettek őrizetbe a szíriai hadművelet bírálata miatt

Géza

Szörnyű hír jött: síelés közben hunyt el az olimpiai bajnok

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!