Image default
Külföld

Öngyilkos lett egy 12 éves kislány, miután megnézte az amerikában népszerű sorozatot

Be szeretné tiltatni a „Tizenhárom okom volt” című, népszerű netflixes sorozatot egy gyászoló anyuka, akinek a kislánya – a főszereplőhöz hasonlóan – listát készített arról, hogy miért akar meghalni, majd felakasztotta magát.

„Önbántalmazásra készteti a gyerekeket” – állítja a sorozatról az összetört anyuka, akinek kislánya, a 12 éves Jessica a 13 okom volt megnézése után vetett véget az életének. A történet egy öngyilkos tinédzser drámáját mutatja be, aki 13 pontban szedte össze végzetes döntésének okait.

A gyerek a barátaival nézte a műsort, amely komoly hatással volt rá. Miután befejezte, Hannah Bakerhez hasonlóan egy 6 pontos listát írt, majd „RIP” betűket véste lábába, az erről készült képet pedig feltöltötte közösségi oldalára, végül felkötötte magát.

A lány édesanyja legfőképp azt szeretné, ha betiltanák a hamarosan harmadik évaddal jelentkező sorozatot, ám erre egyelőre nincs túl sok esély. Ezért inkább a szülőket figyelmezteti, ne engedjék gyermekeiknek, hogy nézzék a műsort. Ha mégis, akkor pedig fokozottan figyeljenek rájuk, hiszen ahogy az ő példája is mutatja -a széria több mint felkavaró a fiatalok számára. Félelme egyébként nem alaptalan, megannyi adat és tény bizonyítja: az Egyesült Államokban ugrásszerűen megnőtt a gyerekek öngyilkossági aránya a „Tizenhárom okom volt” sugárzása óta.

Daily Mail

Hasonló hírek

Több tízezren tüntettek Ausztráliában a klímavédelemért

Edit

Videóüzenetet tett közzé az Iszlám Állam vezetője

Géza

Évek óta nem vágtak ki ennyi fát Amazóniában

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------