Hirmagazin.eu
Főoldal » Önálló járóbeteg-szakrendelőt hoznak létre Hegyvidéken
Gazdaság

Önálló járóbeteg-szakrendelőt hoznak létre Hegyvidéken

Megújul a 12. kerületi Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi úti tömbje

– olvasható Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár pénteki Facebook bejegyzésében.

Önálló, egységes járóbeteg-szakrendelő szolgálja majd a budai polgárok egészségét és gyógyulását a 12. kerületben, a Szent János Kórház Kútvölgyi épületében.

Már elkészült 12 új rendelőhelyiség, a várakozóhelyiségek és több emelet mosdóinak teljes felújítása, miközben szünet nélkül biztosították a szakrendelés folyamatosságát.

A 2. és a 3. emelet felújításának első üteme lezajlott, 12 szakrendelőt adtak át, és megújult a vizesblokkok nagy része. A szakrendelő bejárati portálját automata ajtókkal és légbefúvó rendszerrel látták el. A 2. ütem szeptember közepére készül el.

A korszerűtlen ellátáson változtatnak

Önálló, egységes járóbeteg-szakrendelő korábban nem volt a kerületben, ilyen ellátást a János Kórház különböző pavilonjaiban, a fekvőbeteg osztályok között, a fekvőbeteg-ellátással keveredve tudtak igénybe venni.  „Ez rossz volt a járóbetegeknek, rossz volt a fekvő- és járóbetegekre egyszerre figyelő orvosoknak és rossz a kórházban fekvő családtagok, barátok látogatóinak” – írja az államtitkár.

A kormány az Egészséges Budapest Program keretében a II. és a XII. kerület számára is biztosítja a szükséges forrásokat az intézmények fejlesztésére. A Kútvölgyi a budaiak egyik legrégebbi egészségügyi intézménye, ahol 30 szakrendelés keretében évi 450 000 beteget, összesen 1 millió esetet látnak el.

magyarepitok

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Robban a régió – kell-e szégyenkeznünk?

Géza

Újra jön a három-hatvanas kenyér

Mazsi

Erősít Magyarországon a Toyota

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!