Hirmagazin.eu
Főoldal » Omega musical, Győrben is
Kultúra

Omega musical, Győrben is

Az első, vad szerelem történetét meséi el 21 ikonikus Omega-slágerben a Gyöngyhajú lány balladája című musical, amelynek dunántúli ősbemutatója lesz március 19-én az Audi Arénában. Táncosok, színészek elevenítik fel a balatoni mese és mondavilágot.

Omega musical
A belvárosi Látogatóközpontban tartottak sajtótájékoztatót az első Omega dalokra épülő ExperiDance musicalről, amely kilép a társulat komortzónájából. Ezt már Vona Tibor a táncszínház alapító-ügyvezető igazgatója mondta el, aki hozzátette: nem volt kérdés, hogy a Győrbe legyen az ősbemutató, hiszen a társulat ezer szállal kötődik Győrhöz: rendszeres vendégei a Győri Táncfesztiválnak és jó a kapcsolatuk a Győri Balettel is.

Az igazgató a társulatról megdöbbentő számadatokat is elmondott, mely szerint 16 éve alatt közel 2 millióan nézték meg a produkcióikat, 2016-ban pedig 220 fellépésük van lekötve hazai és nemzetközi színpadokon.

A sajtótájékoztatón jelen volt Pozsgai Zsolt drámaíró és rendező, aki az ExperiDance kérésére alkotta meg a szövegkönyvet és a jeleneteket, amelyek kifejezetten az Omega zenekarnak, az ő legendás dalaikra íródott. A történetről szólva elmondta, hogy a balatoni mondavilág elevenedik meg majd a színpadon a tánc és a látvány nyelvén. Az első vad szerelem történetét dolgozza fel, amely Krisztát, a 18 éves lányt a balatoni éjszakában kergeti hogy feldolgozza a lelki kínokat. Különös pártfogója lesz egy férfi, aki Trombitás Frédiként emlegeti magát. Ő segíti át a Balaton csodavilágát segítségül hívva a lányt a felnőtté válás nehézségén és rejtelmein. A szülők hiába kerestetik lányukat két meglehetősen csetlő-botló biztonsági őrrel, kettejük házassági váltása miatt nincs meg az összefogás. Ám az éjszakát követő új nappal talán a szerelemnek és a szerelmeseknek is felvirrad az új lehetőség.

Az Omega együttes legendás tagja Benkő László elmondta, mindenkit örömmel töltött el, amikor kiderült, milyen előadás született meg a dalokból. Előttük is folyamatos kérdés volt már régóta, hogy egy-egy koncert vagy lemez után hogy élnek tovább a felcsendülő nóták? Ez a musical választ ad a tétova találgatásoknak, hiszen ösztönszerűen, lélekből jövően kapcsolódnak össze. Az érzelmekre hatnak a tánccal és a látvánnyal. – Talán egy teljesen új műfaj születik a közös munkából – emelte ki a már életében ikonná vált zenész.

A Gyöngyhajú lány balladájában az ExperiDance táncosai mellett olyan színészek formálják meg a karaktereket, mint Fésüs Nelly, Koós Réka , Szomor György, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter és Gergely Róbert, hogy csak az igazán ismert neveket említsük.

 

Forrás: zene.hu

Hasonló hírek

Március 15. – Esztergom díszpolgára címét adományozták Csoóri Sándornak

info

Elhunyt Kovács Zsuzsa színésznő

Mazsi

Egy roma supergroup, az Oláh Gipsy Beats az A38-on

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------