Image default
Kultúra

Omega musical, Győrben is

Az első, vad szerelem történetét meséi el 21 ikonikus Omega-slágerben a Gyöngyhajú lány balladája című musical, amelynek dunántúli ősbemutatója lesz március 19-én az Audi Arénában. Táncosok, színészek elevenítik fel a balatoni mese és mondavilágot.

Omega musical
A belvárosi Látogatóközpontban tartottak sajtótájékoztatót az első Omega dalokra épülő ExperiDance musicalről, amely kilép a társulat komortzónájából. Ezt már Vona Tibor a táncszínház alapító-ügyvezető igazgatója mondta el, aki hozzátette: nem volt kérdés, hogy a Győrbe legyen az ősbemutató, hiszen a társulat ezer szállal kötődik Győrhöz: rendszeres vendégei a Győri Táncfesztiválnak és jó a kapcsolatuk a Győri Balettel is.

Az igazgató a társulatról megdöbbentő számadatokat is elmondott, mely szerint 16 éve alatt közel 2 millióan nézték meg a produkcióikat, 2016-ban pedig 220 fellépésük van lekötve hazai és nemzetközi színpadokon.

A sajtótájékoztatón jelen volt Pozsgai Zsolt drámaíró és rendező, aki az ExperiDance kérésére alkotta meg a szövegkönyvet és a jeleneteket, amelyek kifejezetten az Omega zenekarnak, az ő legendás dalaikra íródott. A történetről szólva elmondta, hogy a balatoni mondavilág elevenedik meg majd a színpadon a tánc és a látvány nyelvén. Az első vad szerelem történetét dolgozza fel, amely Krisztát, a 18 éves lányt a balatoni éjszakában kergeti hogy feldolgozza a lelki kínokat. Különös pártfogója lesz egy férfi, aki Trombitás Frédiként emlegeti magát. Ő segíti át a Balaton csodavilágát segítségül hívva a lányt a felnőtté válás nehézségén és rejtelmein. A szülők hiába kerestetik lányukat két meglehetősen csetlő-botló biztonsági őrrel, kettejük házassági váltása miatt nincs meg az összefogás. Ám az éjszakát követő új nappal talán a szerelemnek és a szerelmeseknek is felvirrad az új lehetőség.

Az Omega együttes legendás tagja Benkő László elmondta, mindenkit örömmel töltött el, amikor kiderült, milyen előadás született meg a dalokból. Előttük is folyamatos kérdés volt már régóta, hogy egy-egy koncert vagy lemez után hogy élnek tovább a felcsendülő nóták? Ez a musical választ ad a tétova találgatásoknak, hiszen ösztönszerűen, lélekből jövően kapcsolódnak össze. Az érzelmekre hatnak a tánccal és a látvánnyal. – Talán egy teljesen új műfaj születik a közös munkából – emelte ki a már életében ikonná vált zenész.

A Gyöngyhajú lány balladájában az ExperiDance táncosai mellett olyan színészek formálják meg a karaktereket, mint Fésüs Nelly, Koós Réka , Szomor György, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter és Gergely Róbert, hogy csak az igazán ismert neveket említsük.

 

Forrás: zene.hu

Hasonló hírek

Interjú Fehér Tiborral, a Nemzeti Színház színművészével

info

Tizenhat premierre készül a szegedi színház

info

Bertrand Tavernier kapta a Velencei Filmfesztivál életműdíját (Videó)

info