Image default
Egészség - betegség

Ombudsmanhoz mentek a rezidensek és a háziorvosok

forrás: MTI

A Népszabadság és a Magyar Nemzet csütörtöki beszámolója szerint Székely Lászlóhoz fordult a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, mert álláspontjuk szerint az egészségügyre fordított közkiadásokból nem lehet biztosítani a testi és lelki egészséghez való alapjogot.

Székely László alapjogi biztoshoz fordult a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, mert álláspontjuk szerint az egészségügyre fordított közkiadásokból nem lehet biztosítani a testi és lelki egészséghez való alapjogot – írta csütörtökön a Népszabadság és a Magyar Nemzet.

Dénes Tamás, a szervezet elnöke a Népszabadságnak azt mondta, 2025-ben már háromezer háziorvos hiányzik majd, így az ország felének nem lesz alapellátója, ezért arra kérik az ombudsmant, vizsgálja meg, hogy milyen mértékben sérül az egészségügyi ellátáshoz való egyelő hozzáférés.

A Magyar Nemzetben megjelent cikk szerint 9 év múlva 4,5 millió embernek lesz alapellátása, az alulfinanszírozottság miatt pedig egy intézmény sem tud megfelelni a szakmai, a tárgyi minimumfeltételeknek, a betegbiztonság kritériumainak.

 

Hasonló hírek

Országszerte emelkedni fog a parlagfű pollenkoncentrációja

Géza

Több védőoltás is ingyenessé válhat

Géza

A legnagyobb cukorbetegséggel kapcsolatos tévhitek, amikről te is rosszul tudsz

Mazsi