Főoldal > Hírek > Életmód > Életmód hírek > Olyat hallottunk, amit még soha! Egy BAGázs nevű önkéntescsoport szeretete ad roma gyermekeknek! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Olyat hallottunk, amit még soha! Egy BAGázs nevű önkéntescsoport szeretete ad roma gyermekeknek! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Hirdetés

“Egyszer csak megjelent a BAGázs. Megkérdezték, hogy elvihetik-e a gyerekeinket játszani. Hát, mondom, menjenek. Foyamatosan jártak ki minden nap, és olyan két hét elteltével látom a gyerekeimen, hogy változnak, és szófogadóak velem szemben és az édesanyjukkal is.

És azt is látom, hogy az önkéntesek felveszik a gyerekeket, az enyémet is, amit én nem tettem meg, és ölbe veszik, csókolgatják. Csak lestem: ilyen is létezik? Ilyen is van?” – meséli az egyik édesapa Bagon.

A BAGázs 2011 óta működik. Hitvallásuk szerint olyan befogadó és elfogadó társadalomért dolgoznak, amelyben a romáknak is esélye van céljaik elérésére.

Az egyesület nem oszt adományt, hanem lehetőséget biztosít a változásra.

Eszközt nyújt ahhoz, hogy a roma társadalmi csoportok felismerjék és megfogalmazzák az igényeiket, érzékenyítik a többségi társadalomhoz tartozókat, hogy azok befogadóbbá váljanak, azon dogoznak, hogy a helyi közösség fejlődjön és erősödjön.

Az Északi Támpont bemutatja, hogyan segítenek az önkéntesek Bagon a romáknak. Íme a videó:

Látni a gyermekek arcán az érdeklődést és a mosolyt, az mindent megér! Osszátok meg, értesüljön mindenki erről a szeretettel teli kezdeményezésről! Hirmagazin.eu

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: