Image default
Életmód hírek

Olyat hallottunk, amit még soha! Egy BAGázs nevű önkéntescsoport szeretete ad roma gyermekeknek! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

“Egyszer csak megjelent a BAGázs. Megkérdezték, hogy elvihetik-e a gyerekeinket játszani. Hát, mondom, menjenek. Foyamatosan jártak ki minden nap, és olyan két hét elteltével látom a gyerekeimen, hogy változnak, és szófogadóak velem szemben és az édesanyjukkal is.

És azt is látom, hogy az önkéntesek felveszik a gyerekeket, az enyémet is, amit én nem tettem meg, és ölbe veszik, csókolgatják. Csak lestem: ilyen is létezik? Ilyen is van?” – meséli az egyik édesapa Bagon.

A BAGázs 2011 óta működik. Hitvallásuk szerint olyan befogadó és elfogadó társadalomért dolgoznak, amelyben a romáknak is esélye van céljaik elérésére.

Az egyesület nem oszt adományt, hanem lehetőséget biztosít a változásra.

Eszközt nyújt ahhoz, hogy a roma társadalmi csoportok felismerjék és megfogalmazzák az igényeiket, érzékenyítik a többségi társadalomhoz tartozókat, hogy azok befogadóbbá váljanak, azon dogoznak, hogy a helyi közösség fejlődjön és erősödjön.

Az Északi Támpont bemutatja, hogyan segítenek az önkéntesek Bagon a romáknak. Íme a videó:

Látni a gyermekek arcán az érdeklődést és a mosolyt, az mindent megér! Osszátok meg, értesüljön mindenki erről a szeretettel teli kezdeményezésről! Hirmagazin.eu

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Hasonló hírek

Létezik a világon egy olyan hely, ahol az emberek 6 órát dolgoznak és túlórázni egyenesen ciki!

Mazsi

Szereted a mascarpone-t?

info

Egyedül maradt babájával az apa: az egész ország összefogott a félárván maradt Hankáért

Mazsi