Hirmagazin.eu
Főoldal » Olyan ügyekben vádolja Dobrev a kormányt, amelyekben Gyurcsány Ferenc vádolható
Belföldi hírek

Olyan ügyekben vádolja Dobrev a kormányt, amelyekben Gyurcsány Ferenc vádolható

Visszahullanak Dobrev Klárára az általa megfogalmazott vádak – erről írt a Magyar Nemzet.

A lap szerint Gyurcsány Ferenc felesége úgy bírálta a kormánypártokat az uniós források szerinte nem megfelelő felhasználása miatt, hogy maga is érintett volt uniós pénzek szabálytalan lehívásában. A Magyar Nemzet felidézett egy 2007-es esetet is, amikor az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc cége a piaci árnál olcsóbban vásárolhatott áramot, miközben meredeken emelkedett a lakossági áram ára – hangzott el az M1 Híradójában.

Miközben Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc a kormányt kritizálja szerintük visszás gazdasági ügyek miatt, közben a saját házuk táján lenne inkább mit söprögetni – írja a Magyar Nemzet Dobrev Klára és férje Gyurcsány Ferenc gazdasági ügyeiről szóló cikkében.

A lap példaként említi a Magyaróvári Timföldgyár és Műkorund Rt-t. A vállalatot Gyurcsány Ferenc cége 1995-ben privatizálta. Az üzlet úgy jöhetett létre, hogy a Magyar Kereskedelmi és Hitelbank Rt. igazgatótanácsi elnöke, Apró Piroska, Gyurcsány Ferenc anyósa jóvoltából az Altus hitelt kapott a Motim megvásárlásához.

A lakosság többet, Gyurcsány cége kevesebbet fizetett az áramért

A lap felidéz egy 2008-es botrányt is, amely a Motimhoz kapcsolódik, ugyanis a Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló vállalat akkor a piaci árnál olcsóbban vásárolhatott áramot, abban az időszakban, amikor a baloldali kormányzás következtében az áram lakossági ára meredeken emelkedett.

A botrány kirobbanásakor Fónagy János, fideszes országgyűlési képviselő várt választ a miniszterelnöktől arra, hogy az érdekeltségi körébe tartozó cég miként kaphatja olcsóbban az áramot. Akkor a kormányszóvivő azt közölte minderre, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem avatkozott, és soha nem is avatkozik cégei konkrét ügyeibe.

Korrupcióval és a jogállamiság hiányával vádolta a kormányt kedden a parlamentben Dobrev Klára. A DK-s európai parlamenti képviselő az uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti javaslat vitájában közölte: pártja másban hisz, és frakciójuk nem vesz részt a szavazáson.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint felháborító, hogy éppen Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő felesége támadja a kormányt, és beszél korrupcióról.

„A legdurvább személyeskedő hangnemben kezdte felszólalását a miniszterelnökkel szemben, és éppen az beszél korrupcióról, akinek a férje és a családján keresztül a kormányzása idején a magyar emberek számára az áramszolgáltatás díját megduplázták, de saját cégüknek olcsóbban adták az áramot” – mondta a frakcióvezető.

Agresszorokról beszélnek a szemkilövetők

Dobrev Klára kedden agresszorokról is beszélt a parlamentben – amire a kormánypártok úgy reagáltak, hogy éppen a férje, Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök, amikor 2006-ban emberek szemét lőtték ki az utcán.

A DK-s EP-képviselő bírálta a keleti nyitást is, a Fidesz frakcióvezetője azonban arra emlékeztette, hogy férje kormányzása idején tárt karokkal fogadta Vlagyimir Putyint. Dobrev Kára egyébként a beszédében értelmes vitát követelt, de felszólalása után elhagyta az üléstermet.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy reagált: egy olyan ember beszélt tisztességről a parlamentben, aki egy olyan villából érkezett, amit 1944-ben kártérítés nélkül vettek el egy zsidó családtól, és a kommunisták adományoztak Gyurcsányné családjának.

Magyar Nemzet

Hasonló hírek

Szijjártó szerint nem hasonlítható össze 1956 a mostani népvándorlással

Edit

Gyurcsány Ferenc a kormányhoz: „Amit önök tettek, az borzalom”- videó

Géza

Nógrádi: Magyarország megkerülhetetlen

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------