Hirmagazin.eu
Főoldal » Olyan nagy a pánik a koronavírus miatt, hogy valósággal kirekesztik az ázsiaiakat Párizsban – kampány indult a Twitteren
Külföld

Olyan nagy a pánik a koronavírus miatt, hogy valósággal kirekesztik az ázsiaiakat Párizsban – kampány indult a Twitteren

Komoly problémát jelent Párizsban a kínai bevándorlók megkülönböztetése a koronavírus miatt, többen tapasztalják, hogy ázsiai származásuk miatt kerülik el őket a nyilvános helyeken – írja az Euronews. Mindez kihatással van a vendéglátásra, valamint a turizmusra is, a megbélyegzés miatt pedig elindult egy kampány a Twitteren #neménvagyokavírus megjelöléssel.

Feszült a helyzet a francia fővárosban, ugyanis a koronavírus veszélye egyre nagyobb teret ad a rasszizmus és a kiközösítés terjedésének.

“Amikor egy nyilvános helyen, vagy tömegközlekedési eszközön vagyok, azt látom, hogy az emberek elhúzódnak tőlem és grimaszolnak. Azt érzem, hogy szinte undorodnak” – nyilatkozta egy ázsiai származású, párizsi fiatal.

Persze részben megértem, hogy mi ennek az oka, de nem minden ázsiai kínai és nem mindenki fertőzött

– tette hozzá.

“Egy gyógyszertárban dolgozom és sok beteg jön be hozzánk. Nemrég tüsszentettem, amikor egy idős hölgy fizetett és ő lényegében elmenekült” – mesélte egy ázsiai férfi

A kialakult helyzet azonban nem csak a szociális réteget érinti, a vírus miatti félelem befolyással van a kínai boltok és éttermek forgalmára is. Annak ellenére, hogy eddig se ételtől, se egyéb tárgytól nem fertőződött meg senki, még azokat a kínai éttermeket is kevesebben látogatják, amelyeknél korábban rendszeresen teltház volt.

Hasonló változás figyelhető meg a turizmuson belül is, ugyanis a járvány kirobbanása óta rengetegen mondják vissza a távol-keleti utazásaikat.

Az Euronews párizsi tudósítója arról számolt be, hogy egyre jobban terjedő gyűlölet és rasszizmus vehető észre az ázsiaiak irányába, akik igyekeznek megváltoztatni a francia emberek mentalitását az interneten keresztül. A #neménvagyokavírus kampány a Twitteren indult el, amelyhez eddig már több ezren csatlakoztak és osztották meg tapasztalataikat.

Volt, aki elmesélte, hogy többen eltávolodtak a buszon egy ázsiai mellől, másvalaki pedig elmondta, hogy egy nő sállal takarta el a száját a tömegközlekedésen, amikor leült mellé egy kínai.

Megszaporodtak a rasszista cselekmények. A koronavírus viszont valójában csak felerősített egy olyan folyamatot, ami már régebben elkezdődött

– nyilatkozta egy francia-kínai érdekvédő szervezet munkatársa.

Forrás: Blikk / Hírmagazin.eu

Hasonló hírek

Véleményterror: a 71 éves svéd nagypapa esete a Facebookkal

Mazsi

Barátai gyújtották fel a tízéves kisfiút

Edit

Tragédia rázta meg Argentínát, halálos áldozata volt a rangadónak

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------