Hirmagazin.eu
Főoldal » Olyan munkanélküli fiatalok kapnak levelet, akikhez eddig senki nem szólt
Belföldi hírek

Olyan munkanélküli fiatalok kapnak levelet, akikhez eddig senki nem szólt

2015 03 02 111458
Forrás: 180 perc/Kossuth Rádió, MTI | 2015. 03. 02. 09:09:42

Személyes elbeszélgetés alapján egyénre szabott terveket dolgoznak ki a tartósan munkanélküli fiatalok helyzetének javítására. Erről is beszélt a Kossuth Rádióban Czomba Sándor államtitkár.
Először azokat szólítják meg az ifjúsági garancia program részeként, akik már régebb óta munkanélküliek, hiszen mentálisan és minden más szempontból ez az állapot a legveszélyesebb a fiatalokra – mondta a 180 percben Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

2017 év végéig azokat keresik meg, akik legalább hat hónapja, vagy azon túl regisztrált álláskeresők, és vállalják feléjük, hogy a következő hat hónapon belül valamilyen foglalkoztatási, képzési, bértámogatási lehetőséget kínálnak fel nekik. 2018 után pedig azokat szólítják meg, akik négy hónapja nem találnak munkát. Hozzátette: a 25 év alatti munkanélküli fiatalokat célzó program hosszú távon 174 ezer főt érinthet.

Czomba Sándor munkaerőpiaci államtitkár – 180 perc

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tisztségviselője elmondta, a megszólított fiatalok levelet kapnak a munkaügyi szervezettől, személyes elbeszélgetés alapján mindenki számára egyénre szabott tervet dolgoznak ki a részvételre. Czomba Sándor a Kossuth Rádió műsorában úgy fogalmazott, a feladat megoldása előtt mindig tisztázni kell a helyzetet, amit most az jellemez, hogy nagyon sok fiatal van benne úgy a munkanélküli regiszterben, hogy soha senki nem szólt hozzá.

Az államtitkár korábban elmondta, a kormány a 2014-2020 között rendelkezésre álló uniós forrásból az első programok egyikeként indította el az ifjúsági garancia programot. Erre a célra az Európai Uniótól 2017 végéig a négy leghátrányosabb helyzetű régió – Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és Dél-Dunántúl – 15 milliárd forintot kapott. Ehhez az összeghez a magyar kormány még mintegy 200 milliárd forintot tesz, hogy 2020-ig minden régióban működhessen a program.

Hasonló hírek

Nem adják fel, továbbra is próbálnak átszökni a magyar határon a migránsok

Géza

Aknára léphet, aki Horvátország felől érkezik majd a zöldhatáron

info

Kétnapos megemlékezés-sorozat kezdődik a fővárosban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------