Hirmagazin.eu
Főoldal » Olyan ásványt talált a NASA a Marson, amire a legkevésbé számított!
Tudástár - minden érdekesség

Olyan ásványt talált a NASA a Marson, amire a legkevésbé számított!

A NASA ku­ta­tói szo­kat­lan dol­got ta­lál­tak egy marsi krá­ter­ben. Úgy tűnik, hogy a boly­gó­ku­ta­tók­nak né­hány dol­got újra kell gon­dol­niuk.

A Curiosity Mars-rover segítségével a tudósok egy tridimit nevű ásványt találtak, amely eddigi ismereteink szerint csak nagyon magas hőmérsékleten jöhet létre. A 888.hu beszámolója szerint az ásvány jelenléte arra utal, hogy a Marson egykor forróbb körülmények uralkodtak és a bolygón kiterjedtebb volt a vulkáni tevékenység, mint ahogy korábban gondolták.

A tridimitet a rover egyik különleges műszerével találták meg, amely röntgen-sugárral pásztázza a környezetet. Ennek segítségével könnyen fel lehet térképezni a különböző kövek, ásványok belső szerkezetét, így viszonylag pontosan meg lehet határozni azok fajtáját.

Olyan ásványt talált a NASA a Marson, amire a legkevésbé számított!
Ilyen ásványt találtak a Marson

Ez volt az az ásvány, amelyre a legkevésbé számítottunk. Amennyiben a további tesztek során bebizonyosodik, hogy tényleg tridimitet találtunk, az nagy hatással lehet azokra az elméletekre, amelyek a Mars múltjával foglalkoznak. Néhány dolgot át kell majd gondolnunk

– mondta Richard Morris, a NASA bolygókutatója.

Az új felfedezés azért érdekes, mert arra utalhat, hogy a vulkanikus aktivitás mégsem volt annyira lokális jelenség a vörös bolygón, mint azt tudósok eddig az óriástűzhányók jelenléte miatt hitték.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Tippek a szabadidő hasznos eltöltésére

info

Érdekes valamit kapott lencsevégre egy anyuka! + VIDEÓ!

Mazsi

A sörfogyasztás lassítja az öregedést!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------