Főoldal » Olimpiai selejtező – Elődöntős a magyar férfi asztalitenisz válogatott
Sporthirek

Olimpiai selejtező – Elődöntős a magyar férfi asztalitenisz válogatott

A magyar férfiválogatott 3-1-es győzelmet aratott a britek ellen a vigaszág első fordulójában, így továbbra is versenyben van az utolsó tokiói kvótáért az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, a portugáliai Gondomarban.

A tornán mindkét nemnél kilenc ötkarikás indulási jog talál, illetve talált gazdára, az első szakaszban a nyolc csoportgyőztes szerzett kvótát. A magyarok másodikként zártak a négyesükben, így kerültek a nyolcas, kieséses rendszerű vigaszágra, amelynek csak a győztese örülhet ötkarikás részvételnek.

A negyeddöntőben a világranglistás helyezések alapján esélyesebb britek voltak az ismét csak Majoros Bence, Ecseki Nándor, Szudi Ádám összeállításban asztalhoz álló magyarok ellenfelei. A nyitó párost sikerült megnyerni, ezután azonban a nemzetközi szövetség rangsorában 59. Majoros simán kikapott a rivális éljátékosától, Liam Pitchfordtól (22.). De hogy a fehéroroszok elleni csütörtöki nyitómeccshez hasonlóan ezúttal se maradjon el a bravúr, arról előbb Szudi, majd Ecseki gondoskodott.

Szudi (126.) Drinkhallt (68.) verte négy szettben, majd Ecseki (139.) szinte lemásolva őt Pitchfordnál bizonyult jobbnak szintén úgy, hogy a második játszmát elvesztette, de a többiben ő volt a jobb.

A 3-1-es siker után a vigaszági elődöntőben – vasárnap, magyar idő szerint 11 órától – az indiaiakat ugyancsak 3-1-re legyőző csehek várnak Aranyosi Péter szövetségi kapitány csapatára. A másik ágon Hongkong és Szlovákia küzd meg a fináléba jutásért.

A magyar női válogatott már csütörtökön befejezte szereplését a Porto melletti Gondomarban, a horvátok és a házigazda portugálok legyőzésével – története során először – kvalifikálta magát a tokiói csapatversenyre.

Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

férfiak, vigaszág, negyeddöntő:

A gondomari csapatselejtező vasárnap zárul. A nyári ötkarikás játékokon a férfi és női csapatversenyben is 16 válogatott vehet részt, a kontinentális viadalokról mindkét nemnél ugyanazok az országok szereztek kvalifikációt, Németország, Egyiptom, Kína, az Egyesült Államok, Brazília, Ausztrália és a házigazda jogán Japán.

Gondomarban az első szakaszban a nőknél a magyarokon kívül a Koreai NDK, Tajvan, Szingapúr, Lengyelország, Románia, Hongkong és Ausztria szerzett kvótát, míg a férfiaknál a svédek mellett a Koreai Köztársaság, Szlovénia, Tajvan, Horvátország, Portugália és Szerbia csapata örülhetett.

A csapatkvótás országok az egyéni versenyben is indíthatnak két játékost az olimpián.

infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Quebec City-i tenisztorna – Babosék sikere

info

László István: Megvan az első kategóriagyőzelmünk!

Edit

Idénykezdés Ausztriában

Edit