Főoldal » Olaszországban tetőzhetett a járvány: negyedik napja tart a csökkenő tendencia
Külföld

Olaszországban tetőzhetett a járvány: negyedik napja tart a csökkenő tendencia

Az elmúlt napoknál kicsivel kevesebb új fertőzöttet diagnosztizáltak Olaszországban.

Ezzel már negyedik napja kevesebb az új betegek száma, mint az eddigi csúcs. Szerdán 5210 új fertőzöttet diagnosztizáltak (a csúcs 6557 volt), 683-an haltak meg (ez is kevesebb a tegnapinál, amikor 743 volt) és 1036-an gyógyultak meg.

Az adatok alapján abban lehet bízni, hogy Olaszországban már megtörtént a tetőzés. A koronavírus-járvány kitörése óta egyszer sem fordult elő eddig, hogy három egymást követő nap nem dőlt meg az új fertőzöttek számára vonatkozó rekord, a szerdai pedig már a negyedik nap.

Olaszországban eddig 74 386-an fertőződtek meg, 7503-an haltak meg  9362-en már meggyógyultak.

A mai sajtótájékoztatót nem a polgári védelem vezetője tartotta, ő ugyanis lázas volt, és a koronavírus gyanúja miatt elhagyta a központot.

Kórházba szállították a polgári védelem volt vezetőjét Guido Bertolasót, aki a milánói vásártéren épülő járványkórház megvalósítását irányította.

A járvány kezdete óta 31 olasz orvos halt meg, többségük háziorvos. Olaszországba újabb, immáron a harmadik kínai orvoscsoport is megérkezett, nyolc tonna orvosi felszereléssel, több mint 300 ezer szájmaszkkal és 30 lélegeztetőgéppel. Az északolasz kórházakban már több mint ötven kubai orvos és száznegyven fős orosz orvoscsapat is segítséget nyújt.

A gócpont Lombardiában az utóbbi egy napban 296-an haltak meg, a keddi 402-höz és a hétfői 320-hoz képest. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma 1643 volt, a keddi 1942-höz és a hétfői 1555-höz képest.

A római kormánynak április 3-ig kell bejelentenie, meddig hosszabbítja tovább az oktatási szünetet, a kereskedelem, vendéglátás, nem létfontosságú termelés korábbi leállítását. Giuseppe Conte miniszterelnök szerda esti felszólalásában a római képviselőházban bejelentette, hogy a márciusban elindított 25 milliárd euró gazdaságélénkítő csomag után, áprilisban hasonló mértékű intézkedéseket vezetnek be. Conte “minőségi ugrást” sürgetett az Európai Unió pénzügyi-gazdasági lépéseiben hangoztatva, hogy egész Európát recesszió fenyegeti.

A kormányfő beszéde elején köszönetet mondott az olasz egészségügyi dolgozóknak, akiket a jelen levő képviselők állva megtapsoltak. Giuseppe Conte csütörtökön a szenátusban szólal fel. A római parlament tagjainak többsége interneten követte a beszédet. A kormány felhívására a fémipari szakszervezetek nem tartották meg szerdára meghirdetett sztrájkjukat. Szakszervezeteik továbbra is úgy látják, hogy még mindig túl sok gyár és vállalat tart nyitva a dolgozók egészségét veszélyeztetve.

origo, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Merkel: Tényleg mi vagyunk a felelősek a holokausztért

info

Kutyavilág, szűk esztendők következnek!

Edit

Most kaptuk: Épületbe csapódott egy repülőgép!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------