Hirmagazin.eu
Főoldal » Olaszországban letartóztatták az illegális bevándorlókat segítő polgármestert
Külföld

Olaszországban letartóztatták az illegális bevándorlókat segítő polgármestert

Házi őrizet alá helyezték a dél-olaszországi Riace polgármesterét, Domenico Lucanót kedd reggel, mert állítólag törvénytelen eszközökkel segítette az illegális bevándorlást.

Locri ügyészsége közölte: Lucanót azzal is vádolják, hogy érdekházasságok létrejöttében közreműködött, így segítve a migránsokat, hogy hivatalos jogi státust nyerjenek Olaszországban. A polgármester a migráció támogatójaként tett szert nemzetközi hírnévre.

Tevékenységének köszönhetően több száz migráns telepedett le az alig kétezer lakosú Riacében. Az ügyészség közleménye több telefonbeszélgetésből idézett, amelyben Lucano tevékenysége törvénytelenségének tudatában szembeszáll az általa ostobának minősített jogszabályokkal. Csináltatok önnek személyi igazolványt, törvénytelen dolgot teszek, törvénybe ütközőt teszek, mert a személyi igazolvány kiadásához szükségem lenne egy érvényes tartózkodási engedélyre” – hangsúlyozta egy külföldi nővel folytatott telefonbeszélgetésben a polgármester.

Ráadásul be kellene bizonyítania, hogy Riacében él, itt van a lakása, de magamra vállalom a felelősséget, és azt mondom önnek, hogy minden rendben” – folytatta. Egy másik beszélgetésben Lucano egy nigériai nőt arra biztatott, hogy kössön érdekházasságot. Tudja, hogy szerintem mi az egyetlen lehetőség?

Megházasodik, (…) én vagyok a felelős a polgári házasságokért, az olasz állampolgárokkal kötött házasságokért, és azonnal összeadom önöket” – erősködött Lucano. A kétezres években a baloldali polgármester az elsők között volt, aki a migráció segítségével kívánt életet lehelni az általa vezetett 1800 fős faluba. Azóta afgánok, eritreaiak és irakiak tucatjai telepedtek le Riacében, újra benépesítve a települést. Tevékenységüknek köszönhetően fellendült a helyi kézművesség és a turizmus.

Forrás: 888.hu

Hasonló hírek

Túszdráma van folyamatban! Dzsihadisták legalább 170 túszt ejtettek egy bamakói luxusszállodában

Edit

A spanyol király megfosztotta nővérét a Palma Hercegnője címtől

info

Vonat ütközött kamionnal Csehországban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------