Image default
Külföld

Olaszországban letartóztatták az illegális bevándorlókat segítő polgármestert

Házi őrizet alá helyezték a dél-olaszországi Riace polgármesterét, Domenico Lucanót kedd reggel, mert állítólag törvénytelen eszközökkel segítette az illegális bevándorlást.

Locri ügyészsége közölte: Lucanót azzal is vádolják, hogy érdekházasságok létrejöttében közreműködött, így segítve a migránsokat, hogy hivatalos jogi státust nyerjenek Olaszországban. A polgármester a migráció támogatójaként tett szert nemzetközi hírnévre.

Tevékenységének köszönhetően több száz migráns telepedett le az alig kétezer lakosú Riacében. Az ügyészség közleménye több telefonbeszélgetésből idézett, amelyben Lucano tevékenysége törvénytelenségének tudatában szembeszáll az általa ostobának minősített jogszabályokkal. Csináltatok önnek személyi igazolványt, törvénytelen dolgot teszek, törvénybe ütközőt teszek, mert a személyi igazolvány kiadásához szükségem lenne egy érvényes tartózkodási engedélyre” – hangsúlyozta egy külföldi nővel folytatott telefonbeszélgetésben a polgármester.

Ráadásul be kellene bizonyítania, hogy Riacében él, itt van a lakása, de magamra vállalom a felelősséget, és azt mondom önnek, hogy minden rendben” – folytatta. Egy másik beszélgetésben Lucano egy nigériai nőt arra biztatott, hogy kössön érdekházasságot. Tudja, hogy szerintem mi az egyetlen lehetőség?

Megházasodik, (…) én vagyok a felelős a polgári házasságokért, az olasz állampolgárokkal kötött házasságokért, és azonnal összeadom önöket” – erősködött Lucano. A kétezres években a baloldali polgármester az elsők között volt, aki a migráció segítségével kívánt életet lehelni az általa vezetett 1800 fős faluba. Azóta afgánok, eritreaiak és irakiak tucatjai telepedtek le Riacében, újra benépesítve a települést. Tevékenységüknek köszönhetően fellendült a helyi kézművesség és a turizmus.

Forrás: 888.hu

Hasonló hírek

Könnygázzal oszlatták a migránsokat Macedóniában

Edit

Hétfőtől nem jár menekülteket szállító különvonat Ausztria és Németország között

Edit

Bevándorlók drogbandáját fogták el

Mazsi