Hirmagazin.eu
Főoldal » Olaszországban bevezetik a kötelező klímaoktatást
Külföld

Olaszországban bevezetik a kötelező klímaoktatást

A jövőben az olasz iskolákban minden évfolyamon tanítani fogják a klímaváltozást és a fenntarthatóságot, jelentette be kedden Lorenzo Fioramonti oktatási miniszter, aki szerint ezzel Olaszország a környezetoktatás élvonalába kerül majd a világban.

Fioramonti tájékoztatása szerint a klímaváltozást az alsóbb évfolyamokon az állampolgári ismeretek részeként tanítják majd, a felsőbb évfolyamokon pedig minden, a témához kapcsolódó tantárgy oktatásának részévé teszik, így “trójai falóként” minden tantárgy részévé válhat.

A miniszter döntését üdvözölték a környezetvédők, bár mint azt a legnagyobb olasz környezetvédő csoport, a Legambiente alelnöke, Edoardo Zanchini megjegyezte, jó volna, ha a klímaváltozás miatti felelősséget nem a felnövekvő generációnak passzolnák át. “A tudomány álláspontja szerint a következő tíz év a döntő, nem várhatunk a következő generációra” – mondta.

Fioramonti tervei szerint 2020 szeptemberétől évi 33 órában oktatják majd a klímaváltozást és a fenntarthatóságot. Ezt pilot-programnak szánja, hosszabb távú tervei szerint az ENSZ klímaváltozási tervei az alaptanterv részévé válhatnak. Ennek részeként a diákok a földrajzoktatás részeként a jövőben azt tanulmányozhatják majd, hogy milyen hatással volt az ember a világ különböző pontjain. Tervei szerint a tananyagot a klímatudomány nagyágyúi, például a Harvard Nemzetközi Fejlesztési Intézetét vezető Jeffrey D. Sachs, vagy az oxfordi Környezetváltozási Intézet tudósa, Kate Raworth auditálhatnák, a tanárok képzése pedig már januárban megkezdődhet.

A tervek szerint az alsó tagozatosok “a tündérmese-modellben” tanulhatnának arról, hogy különböző kultúrák hogyan viszonyulnak a környezethez. A felső tagozatosoknak már technikai ismereteket is tanítanának, a középiskolások pedig mélységében tanulmányozhatnák az ENSZ klímaváltozással kapcsolatos terveit.

Fioramonti az Öt Csillag Mozgalom politikusa, vagyis már az előző kormánynak is tagja volt. Az Öt Csillag, amely amúgy elkötelezett a környezetvédelem iránt, a mostani, a baloldallal közös kormányzása előtt a szélsőjobboldali Ligával kormányzott koalícióban, aminek az elnöke, Matteo Salvini tudománytagadó álláspontot képvisel a klímaváltozás témájában, például Trumphoz hasonlóan ő is szereti kétségbe vonni a felmelegedés tényét, ha aznap épp hűvös van.

Via The New York Times

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Bombariadó Róma után Milánóban is

info

Barcelona, Madrid és több spanyol város befogadna menekülteket

Edit

Die Welt: Trump akár Orbántól is kölcsönözhette volna mondatait

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!