Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Olaszország kész visszaállítani az ellenőrzést az osztrák határon

Olaszország kész visszaállítani az ellenőrzést az osztrák határon

Hirdetés

forrás: MTI

Olaszország a migránsáradat sújtotta Németország kérésére hajlandó visszaállítani az ellenőrzést az olasz-osztrák határon, Brennerónál (Brenner) – jelentették be szerdán az érintett Bolzano tartomány illetékesei.

Az észak-olaszországi tartomány közleményben tudatta, hogy a schengeni egyezmény tiszteletben tartásával kész megerősíteni az osztrák határ védelmét, ahogyan azt a G7-csúcs idején is tette.

A világ hét legfejlettebb ipari országának júniusi bajorországi csúcstalálkozóján néhány hétre visszaállították a határellenőrzést.

Az ANSA jelentése szerint ezenkívül fokozzák a rendőri jelenlétet és az ellenőrzést a bolzanói, a bressanonei (brixeni) és a brennerói pályaudvarokon.

A bolzanói hatóságok arról is beszámoltak, hogy Bajorország “logisztikai segítséget” kért az “utóbbi órákban” tapasztalt rekord nagyságú menekülthullám miatt.

A közleményből kiderült, hogy a többségében német ajkúak lakta autonóm tartomány az olasz kormány jóváhagyásával néhány napra ideiglenesen befogad 300-400 Németország felé tartó menekültet, hogy Bajorország fel tudjon készülni a kialakult helyzetre.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox