Hirmagazin.eu
Főoldal » Olasz apácákat erőszakoltak halálra afrikaiak, egyiküket le is fejezték közben
Külföld

Olasz apácákat erőszakoltak halálra afrikaiak, egyiküket le is fejezték közben

Ferenc pápa az eset fölötti „mély szomorúságát” fejezte ki és reméli, hogy „a vérük békét hoz majd”.

Múlt vasárnap délután a hetvenkilenc esztendős Bernadetta Boggian nővér, a Xavéri Szent Ferencről elnevezett, pármai székhelyű rend tagja azzal hívta föl a férfi misszionáriusokkal alig negyven méterre lakó Mario Pulcini atyát, hogy két idős rendtársnője brutálisan megerőszakolt és meggyilkolt holttestére bukkant a zárdában.

Nem hitte volna, hogy kilenc órával később maga is ugyanerre a sorsra jut, azaz rosszabbra, mert az éjfél utáni látogatók őt még le is fejezték.

Az eset Burundi fővárosában, Bujumburában történt. A Kongóból hét évvel korábban ide helyezett öreg olasz apáca – aki rendtársaival többek között feleségverés áldozatain való segítésnek szentelte hosszú életét a sötét kontinens szívében – levelében így írt egy esztendeje, íme:

“Pályám ezen pontján tovább folytatom afrikai testvéreink szolgálatát, megpróbálva szeretetben, egyszerűségben és örömben élni…”

Ferenc pápa az eset fölötti “mély szomorúságát” fejezte ki ezzel a magyarázattal: 

A nővérek “kiontott vérének a remény magvaként kell munkálkodnia abban, hogy a különböző népek között valódi testvériesség épüljön ki!”

A pápa ezzel a migránsok befogadására gondolhatott, mert Ő úgy gondolja, hogy ezek a barbár emberek megérdemlik azt, hogy Európában, vagy máshol a világon, de semmiképpen nem Afrikában élhessenek!

Szólj hozzá, oszd meg! Hirmagazin.eu

Forrás: a vilagfigyelo nyomán: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Életveszélyes trópusi járványok várhatók Európában: sosem látott betegségeket hozhat a klímaváltozás, és a világ legnagyobb járványai

Géza

Most kaptuk a hírt: hatalmas erejű földrengésre riadtak a lakók hajnalban Romániában

Mazsi

Munkavállalási engedélyt adnának a törökök a szíriai menekülteknek

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------