Főoldal » Ökoturisztikai látványossággá változtatnak egy bezárt szénbányát Ausztráliában – videók
Külföld

Ökoturisztikai látványossággá változtatnak egy bezárt szénbányát Ausztráliában – videók

Ökoturisztikai látványossággá alakítanak egy bezárt ausztráliai szénbányát a világ legnagyobb fedett esőerdője, az angliai Eden Project létrehozói.

különlegesprojekt megálmodói az Alcoa amerikai alumíniumipari vállalattal fogtak össze, hogy a cég tulajdonában lévő szénbányát Anglesea tengerparti városban kertek sokaságává fejlesszék, új életet lehelve a vidékbe, illetve 300 új munkahelyet teremtve.

 

A 2015 óta használaton kívüli szénbányát és erőművet kertekké alakítják, és egy hatalmas tó mellett kiállítóhelyeket létesítenek azzal a céllal, hogy a látogatókat megismertessék a helyi környezettel, megtanítsák őket a fenntarthatóságra.

“Ha segíthetjük az embereket abban, hogy megértsék, a természetnek részesei és nem kívülállók vagyunk, akkor úgy véljük, hogy van esélyünk arra, hogy megoldjuk a körülöttünk lévő problémákat” – hangoztatta David Harland, az Eden Project International vezérigazgatója az ausztráliai tervek bemutatóján.

Így fest most az egykori szénbánya területe (Forrás: Eden Project)

Harland biztos benne, hogy az Ausztrália délkeleti tengerpartja mentén húzódó Great Ocean Road melletti Anglesea 40 hektáron elterülő új látványossága turisták ezrei számára válhat vonzóvá. Mintegy 103 millió dollár költségvetésből épül majd, megnyitását 2023 végére, 2024 elejére tervezik.

Az elmúlt két évtizedben a nyugat-angliai Eden Project hatalmas üvegházait, melyek egy használaton kívüli kőfejtő területén épültek fel, több mint 20 millió látogató kereste fel. A szervezet jelenleg 13 hasonló nemzetközi projektet fejleszt, egyebek között Kínában, Dubajban és az Egyesült Államokban.

guardianaustralia

Hasonló hírek

Fenyegető videó: azonosították a terroristát

Edit

Kitört a háború a Földközi-tengeren! Civilek támadják a migránsokat Európába szállító szervezetek hajóit. (+Videó!)

Géza

Ijesztő adat, egyre népszerűbb az ISIS az USA-ban

Mazsi