Hirmagazin.eu
Főoldal » Okosmentővel a gyors gyógyításért – videó
Technika, kommunikáció

Okosmentővel a gyors gyógyításért – videó

„A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a globális egészségügyi rendszerünk csak annyira erős, amennyire a leggyengébb láncszeme.

A kulcs az efféle járványok megfékezéséhez az, hogy fejlesztjük az együttműködést és kommunikációt az egészségügyi szervek között.

Épp ez a témája a 2020-as Arab Health-csúcsnak.

A mesterséges intelligencia (AI) révén az egészségügyi intézmények össze tudják kapcsolni adataikat, és képesek gyorsan cselekedni válság idején.

Jacques Kobersy, Cleveland Kórház, Abu Dzabi:

„Mi, a sürgősségi ellátásban dolgozók, gyakran vagyunk a frontvonalban. Mondok egy példát, hogy a technológia és a mesterséges intelligencia miként segíthet nemcsak a koronavírus, hanem a szezonális influenza megfékezésében is. Amikor van egy olyan szervezet, mint a WHO, amelyet értesítenek, hogy megjelent egy új vírus, az AI lehetőséget nyújthat nekünk arra, hogy felismerjük a szokatlan tüneteket, jóval azelőtt, hogy a klinikai orvosok vagy az egészségügyi intézmények észrevennék azt. És abban is segíthet, hogy kezeljük ezeket a járványokat, legalább egy hónappal azelőtt, hogy igazán elterjedne.”

55 ezren jöttek el 159 országból Dubajba, hogy bemutassák, illetve megismerjék az életet megváltoztató legújabb technológiákat, amelyek átalakíthatják az egészségügyet. Lássunk néhányat!

A mesterséges intelligenciával hamarosan önálló mentőket lehet létrehozni, amelyek automatikusan megérkeznek a páciens otthonába, mihelyt valami rossz történik.

Rasid Al Hasimi, Egyesült Arab Emirátusok:

„Okosmentőnek hívjuk ezt. A veszélyeztetett páciensek eszközöket viselnek majd. Tegyük föl, hogy történt valami ezzel a pácienssel, ezek az eszközök elkezdik küldeni az alapvető adatokat a rendszernek és a kórháznak. Úgyhogy az orvos figyelni tudja az összes adatot és a pácienst a nap 24 órájában.

A jövőben a mentő önműködő lesz, tehát egyenesen a beteghez megy. Miközben mozog, az összes jel zöldet mutat. Amikor a beteg beszáll a mentőbe, ott nagy felbontású kamerák figyelik. Felismerik a beteg arcát, és minden adatot megadnak, ami nagyon fontos a mentőknek ahhoz, hogy segíthessenek. Miközben a kórházba hajtanak, olyan, mintha egy virtuális orvos lenne a mentőben.”

Az AI-t már be lehet ültetni, így állandóan figyelni lehet a beteg életfontosságú adatait.

Noor Al Muhari, Egyesült Arab Emirátusok:

„Be tudunk helyezni eszközöket a bőr alá, és távolból figyelni a szívbetegeket, akár az otthonukban is. 30 betegbe ültettük be ezt az eszközt. Egyikük Londonban volt. Láttuk, hogy rendellenesen működik a szíve. Fölhívtuk, és mondtuk neki, hogy menjen el a legközelebbi kórházba, és ez megmentette.”

Az őssejtkutatás legújabb eredményei lehetővé teszik, hogy a károsodott szívsejtek újratermelődjenek.

Noor Al Muhari, Egyesült Arab Emirátusok:

„A kezelésben együttműködtünk az Osaka Egyetemmel, ahol tanulmányt készítettek azokról az őssejtekről, amelyeket szívsejtekhez hoztak létre. Őssejtekkel elő lehet segíteni a szívsejtek regenerálódását. Ez az egyik legújabb technológia a szívgyógyászatban. Együttműködve japán kollégáinkkal klinikai tanulmányt végzünk majd itt, az egészségügyi minisztériumban.”

A sebek képanalízise pedig abban segíthet, hogy el lehessen kerülni az amputálást például a cukorbetegség esetén.

Halima El Sehhi:

„Ez a gép ellenőrzi a gyógyulási folyamatot a cukorbeteg lábánál. Fél percen belül megadja az eredményt. Egyszerűen a seb fölé helyezzük. 15 évre visszamenőleg tárolja az információt ez a gép. Képes összevetni más típusú sebekkel, és pontosan elemzi számunkra a problémát. Meg tudjuk előzni a komplikációkat a cukorbetegségnél, és az amputálást is.”

Jacques Kobersy, Cleveland Kórház, Abu Dzabi:

„Legyen szó mesterséges intelligenciáról, új eszközről vagy módszerről, amellyel vizsgáljuk és kezeljük a betegeket, olyan dolgok valósultak meg, amelyeket néhány éve még csak elképzelni tudtunk.”

A betegségkezelés helyett hamarosan eljöhet az igazi megelőző egészségügy kora.

https://hu.euronews.com/2020/02/05/okosmentovel-a-gyors-gyogyitasert?jwsource=cl

euronews, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A fal sem akadály egy újonnan kifejlesztett robotnak + VIDEÓ

Edit

Még ilyet! Magyaroknak fejlesztett funkció került a Viberbe – VIDEÓ

Mazsi

Hazugságvizsgálót építenek a Facebookba!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!