Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Ököllel beleütött az arcomba” – Megrepedhetett az állkapcsa a Székesfehérváron összevert oktatónak

Székesfehérvár – Valószínűleg megrepedt az állkapcsa annak a vezetésoktatónak, akit bukott tanulója párja hagyott helyben. Az esetről elsőként a Fehérvári tévé számolt be.

A bukás bizonyára mindenki számára fájdalmas élmény, Gubics István (63) vezetésoktató szerint azonban semmi és senki nem jogosítja fel az embert arra, hogy dühét a tanárán vezesse le. István épp ezért megdöbbenve értesült arról, hogy az általa vezetett székesfehérvári autósiskolába bement egy férfi, majd nyomdafestéket nem tűrő szavakat vágott az ügyintéző fejéhez, miközben őt is pocskondiázta.

– Január első hetében volt az egyik tanulómnak forgalmi vizsgája, ami végül nem sikerült. Két hét múlva bejött, hogy igazolást szeretne kérni, de rövidesen kiderült: csak fel akarta mérni a terepet, és miután látta, hogy az ügyintézőnk egyedül van, beküldte a barátját – kezdte István, aki szerint az agresszív fiatalember jelenetet rendezett az iskolában, majd távozott. – Az iskolai incidensnél nem voltam jelen, de nagyon felháborított. Azt gondoltam, ha megkeres az érintett tanuló, kulturált módon meg tudjuk beszélni a problémákat. Az eset után azonban megláttam őket az utcán, s úgy gondoltam, az lesz a legjobb, ha mihamarabb tisztázzuk a történteket – folytatta az oktató, aki válaszul egy jó nagy maflást kapott.

– Ököllel beleütött az arcomba. Nem vagyok utcai harcos alkat, teljesen lefagytam– elevenítette fel a rázós perceket István, majd hozzátette: a férfi azt mondta neki, azért kap, amiért korábban kiabált a barátnőjével, illetve kitette a lányt az esőben. – Nevetségesnek tartom az állításait. Hallottam már több oktatótól, hogy agresszív tanulók miatt magukra kellett zárniuk az autót, de a pályafutásom alatt ilyennel én még nem találkoztam. A rendőrségi feljelentést természetesen megtettem – zárta az oktató, aki könnyű sérüléseket szenvedett, de nem kizárt, hogy elrepedt az egyik csontja, így újabb vizsgálatok várnak rá.

Makai Gábor pszichológus szerint az ehhez hasonló eseteknél általában indulatkezelési problémák állnak a háttérben.

– Alapvetően minden emberben ott van egy fék, ami miatt képes kontrollálni az indulatait. Vannak azonban olyanok, akiknél ez a gát lazább, és stressz hatására teret nyer a verbális vagy fizikai agresszió – vélekedett a szakember.

A rendőrség kérdésünkre közölte: vizsgálják az esetet.

17 évesen szerezhető jogsi

B kategóriás jogosítványt az szerezhet, aki betöltötte a 17. évét. Tanfolyamra azonban 16 és fél évesen is jelentkezhet, aki rendelkezik orvosi alkalmasságival és van alapfokú iskolai végzettsége.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

A gyanú szerint az ismeretlen férfi kétszer is lopott az áruházból! Osszátok meg, segítsünk ezzel is!

Géza

Újabb halálos kimenetelű kerékpáros-gázolás! Oszd meg!

Géza

Szemtanúk jelentkezését várják a rendőrök

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------