Főoldal » Ők az „angyalok”, akik felfedezték a mellrák, vastagbélrák és bőrrák lehetséges gyógymódját
Egészség - betegség

Ők az „angyalok”, akik felfedezték a mellrák, vastagbélrák és bőrrák lehetséges gyógymódját

A Granadai Egyetem (UGR) kutatóinak egy csoportja fontos lépést tett a századunkat leginkább fenyegető betegség elleni küzdelemben, amikor szabadalmaztattak egy a mellrák, vastagbélrák és bőrrák kezelésére alkalmas gyógyszert.

 

Ez a rendkívül fontos felfedezés a Joaquin Campos Rosa professzor által vezetett „Kutatási és Fejlesztési” csoport és a Juan Antonio Marchal Corrales professzor által vezetett „Fejlett terápiák a differenciálás, a regeneráció és a rák területén” csoport eredménye.

A gyógyszer egyik legnagyobb előnye, hogy egyáltalán nem toxikus. Bár az egereknek magas dózist adtak be a gyógyszerből, nem észleltek semmilyen káros mellékhatást, az egészséges sejtek nem károsodtak. A gyógyszert nagy mennyiségben lehet majd előállítani, így az gyorsan eljuthat a gyógyszertárakba, és azokhoz, akiknek szükségük lenne rá. Az egyetem kutatói mindössze 5 nap alatt elő tudták állítani a szintézishez szükséges mennyiséget.

A Stanford Egyetem Orvostudományi Karán végzett kutatás kimutatta, hogy a két immunstimuláló szer kis adagokban történő adagolása egyenesen a tumorokba, teljes mértékben eltüntetheti a rákos sejteket az egerek szervezetéből.

Így ez roppant kézenfekvő megoldás lehet az emberiség számára is.

A módszer számos különféle rák esetén alkalmazható, akár spontán módon megjelenő daganatok esetén is. A kutatók úgy vélik, hogy ezeknek a szereknek a nagyon kis mennyiségben történő helyi alkalmazása gyors és viszonylag olcsó terápiaként szolgálhat a daganatok elleni küzdelemben.

Ezenkívül nagyon alacsony a mellékhatások kialakulásának esélye a kezelés után. Ez a kezelés képes egyenesen a beteg sejtekre hatni, anélkül, hogy megtámadná az egészséges sejteket, vagy nagymértékben megterhelné a beteg immunrendszerét. A két szer közül az egyiket már engedélyezték emberi használatra, a másik pedig még tesztelés alatt áll.

filantropikum, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Idegsebész tanácsolja: sose aludj a mobiloddal, és felkelés után rögtön guríts le egy pohár vizet!

Géza

Lezajlott az első olyan magyar agyműtét, amelyet a Facebookon közvetíthettünk élőben

Mazsi

5 percnyi idegeskedés 5-6 órára leállíthatja a teljes immunrendszert! Kitálalt a neves neurológus!

Géza