Hirmagazin.eu
Főoldal » Ők az „angyalok”, akik felfedezték a mellrák, vastagbélrák és bőrrák lehetséges gyógymódját
Egészség - betegség

Ők az „angyalok”, akik felfedezték a mellrák, vastagbélrák és bőrrák lehetséges gyógymódját

A Granadai Egyetem (UGR) kutatóinak egy csoportja fontos lépést tett a századunkat leginkább fenyegető betegség elleni küzdelemben, amikor szabadalmaztattak egy a mellrák, vastagbélrák és bőrrák kezelésére alkalmas gyógyszert.

 

Ez a rendkívül fontos felfedezés a Joaquin Campos Rosa professzor által vezetett „Kutatási és Fejlesztési” csoport és a Juan Antonio Marchal Corrales professzor által vezetett „Fejlett terápiák a differenciálás, a regeneráció és a rák területén” csoport eredménye.

A gyógyszer egyik legnagyobb előnye, hogy egyáltalán nem toxikus. Bár az egereknek magas dózist adtak be a gyógyszerből, nem észleltek semmilyen káros mellékhatást, az egészséges sejtek nem károsodtak. A gyógyszert nagy mennyiségben lehet majd előállítani, így az gyorsan eljuthat a gyógyszertárakba, és azokhoz, akiknek szükségük lenne rá. Az egyetem kutatói mindössze 5 nap alatt elő tudták állítani a szintézishez szükséges mennyiséget.

A Stanford Egyetem Orvostudományi Karán végzett kutatás kimutatta, hogy a két immunstimuláló szer kis adagokban történő adagolása egyenesen a tumorokba, teljes mértékben eltüntetheti a rákos sejteket az egerek szervezetéből.

Így ez roppant kézenfekvő megoldás lehet az emberiség számára is.

A módszer számos különféle rák esetén alkalmazható, akár spontán módon megjelenő daganatok esetén is. A kutatók úgy vélik, hogy ezeknek a szereknek a nagyon kis mennyiségben történő helyi alkalmazása gyors és viszonylag olcsó terápiaként szolgálhat a daganatok elleni küzdelemben.

Ezenkívül nagyon alacsony a mellékhatások kialakulásának esélye a kezelés után. Ez a kezelés képes egyenesen a beteg sejtekre hatni, anélkül, hogy megtámadná az egészséges sejteket, vagy nagymértékben megterhelné a beteg immunrendszerét. A két szer közül az egyiket már engedélyezték emberi használatra, a másik pedig még tesztelés alatt áll.

filantropikum, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Tudtad? Egy 15 éves gyerek fedezte fel a hasnyálmirigy rák tesztet!

Edit

A fogzománc kijavítja magát egy új foggél segítségével

Géza

Orvosmeteorológia (Olvasd el és hallgasd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------