Image default
Bulvár

Odáig van a magyar kajákért az angol gasztro-kalandor

Kóstolt pálinkát és kakasherét is, de a sajtos tejfölös lángos volt az abszolút kedvence.

Odáig van a magyar kajákért az angol gasztro-kalandor

Follow Donal to Europe – ez a címe Donal Skehan új sorozatának, amelyben 10 különböző európai városba látogat el, hogy ott végigkóstolja a lehető legtöbb helyi ételt. A nyitóepizódot rögtön Budapesten forgatta, és el volt ájulva!

A fiatal gasztroblogger főzőműsorai és szakácskönyvei népszerűsége vetekszik még Jamie Oliverével is. A Srác fakanállal is az ő nevéhez fűződik, de első blogját 2007-ben, alig 20 évesen indította. Új sorozata pedig hétfőn került adásba a Food Network műsorán.

Az egyórás gasztronómiai-utazás első epizódját nálunk, Budapesten vették fel. A forgatáson a kalauza Jókuti András volt, a Világevő blog szerzője.

A “gasztronómiai idegenvezető” több programot és ételt ajánlott neki, például a Gourmet fesztivált, ahol az epizód legnagyobb részét vették fel, de azt mondja, saját ötletei is voltak a Skehannak. Flódnit például mindenképpen szeretett volna enni, és megnézni, hogy hogyan is készül, ezért látogatták meg Raj Ráchelt, akiről azt beszélik, Budapest legjobb flódniját készíti.

VIDEÓ: werkfilm az első, budapesti epizódról

Első ebédje gulyás volt. Ízlett neki, de kissé fűszeresnek találta. Aztán evett lángost a Blahán, csirkepaprikást, kakasherét a Gourmet fesztiválon, ivott pálinkát és járt a Cukorka üzemben is.

“A street foodtól kezdve a süteményekig minden fantasztikus volt, a Gourmet fesztiválon pedig kiderült, hogy a főzés szenvedélye azt jelenti, hogy még az olyan tradicionális ételek, mint a paprikás csirke, is számtalan módon készülhetnek.” – mondta az Indexnek Shekan.

Magyarországon is megnézhetjük majd az egyórás filmet, február 26-án.

 

Forrás: szeretlekmagyarország

Hasonló hírek

Telibe hányták a riportert, miközben egy fesztiválról tudósított

Edit

Plasztikafüggő sztárok

info

Kézről kézre járó sztárotthonok: Házak, melyek értéke tulajdonosaik miatt felbecsülhetetlen

Edit