Image default
Külföld

Odacsapnak, nem akarnak több migránst a dánok

A leg­na­gyobb fran­cia te­le­ví­zió, a TF1 hír­adó­já­ban mu­tat­ták be azt a ri­por­tot, amely­ben a dán ha­tó­sá­gok arról be­szél­nek, hogy sok­koló in­téz­ke­dé­se­ket kel­lett be­ve­zet­niük a mig­rán­sok miatt.

A koppenhágai kormányzatnak elege van a migrációból, és azt akarják elérni, hogy ne jöjjön több migráns az országba – idézi a riportot az Origo.hu.

Odacsapnak, nem akarnak több migránst a dánok

A jelenlegi helyzetet is drasztikus módszerekkel kívánják rendezni, egy 22 intézkedésből álló csomagot fogadott el a parlament a migránsok miatt kialakult rendkívül súlyos helyzet javítása érdekében.

Egy iskolában maximum 30 százalék lehet a migránsok aránya, továbbá kötelező lesz a legkisebbeknek is a dán nyelv elsajátítása.

A kormányzat határozott célja, hogy felszámolja az úgynevezett etnikai (értsd: migráns) gettókat, azokat a külvárosi és elővárosi övezeteket, ahol óriási többségben élnek a migránsok – a saját szokásaik és „törvényeik” szerint.

Odacsapnak, nem akarnak több migránst a dánok 1

A 22 intézkedésből álló csomag részeként lebontják azokat a főként fővárosi szociális lakásokat is, ahol a migránsok ideiglenesen élnek, átalakítva ezzel a kerületek etno-kulturális jellegét, aminek viszont az ott élő nem migráns hátterű, kis jövedelmű dánok egyáltalán nem örülnek.

Egy másik intézkedés a kvóták bevezetése lesz, amelyben maximalizálni fogják, hogy egy-egy kerületben mekkora lehet a migránsok aránya.

Az egyik leghatározottabb intézkedés az, amelyben

a kormányzat a gettón belül elkövetett bűncselekményeket kétszer akkora büntetési tétellel sújtja, mint az azon kívül elkövetetteket.

Például egy sima ablakbetörés az utca egyik oldalán 20 nap börtönnel, a migránsgettóban levő oldalán 40 napos börtönnel büntetendő.

Odacsapnak, nem akarnak több migránst a dánok 2

Az intézkedés az ellenzők szerint a muszlimok ellen irányul. Mads Fuglede, a jobbközép kormány egyik parlamenti képviselője viszont egyenesen azt mondja:

„Az iszlám jelenti a dánok problémáinak jelentős részét

Szerinte minden nehézségük a Közel-Keletről érkező migránsokhoz kapcsolódik. „Asszimilációra van szükség, azaz a muszlim csoportoknak, akik nemet mondanak ma a dán szabályokra, így tehát Dániára is, az iszlám vallásuk mellett el kell fogadniuk a dán jogrendszert és az együttélési szabályokat.”

A jobbközép kormány programját széles körben támogatja mind a baloldal, mind a radikális jobboldal, így majdnem teljes nemzeti konszenzus alakult kia témában.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Fidel Castro szerint Kubának nincs szüksége az Egyesült Államok “ajándékára”

info

Fordulat a Brexitben, ez vár az angliai magyarokra

Mazsi

Nem biztos, hogy tudják, minek örülnek a görögök

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------