Hirmagazin.eu
Külföld

Odacsapnak, nem akarnak több migránst a dánok

A leg­na­gyobb fran­cia te­le­ví­zió, a TF1 hír­adó­já­ban mu­tat­ták be azt a ri­por­tot, amely­ben a dán ha­tó­sá­gok arról be­szél­nek, hogy sok­koló in­téz­ke­dé­se­ket kel­lett be­ve­zet­niük a mig­rán­sok miatt.

A koppenhágai kormányzatnak elege van a migrációból, és azt akarják elérni, hogy ne jöjjön több migráns az országba – idézi a riportot az Origo.hu.

Odacsapnak, nem akarnak több migránst a dánok

A jelenlegi helyzetet is drasztikus módszerekkel kívánják rendezni, egy 22 intézkedésből álló csomagot fogadott el a parlament a migránsok miatt kialakult rendkívül súlyos helyzet javítása érdekében.

Egy iskolában maximum 30 százalék lehet a migránsok aránya, továbbá kötelező lesz a legkisebbeknek is a dán nyelv elsajátítása.

A kormányzat határozott célja, hogy felszámolja az úgynevezett etnikai (értsd: migráns) gettókat, azokat a külvárosi és elővárosi övezeteket, ahol óriási többségben élnek a migránsok – a saját szokásaik és „törvényeik” szerint.

Odacsapnak, nem akarnak több migránst a dánok 1

A 22 intézkedésből álló csomag részeként lebontják azokat a főként fővárosi szociális lakásokat is, ahol a migránsok ideiglenesen élnek, átalakítva ezzel a kerületek etno-kulturális jellegét, aminek viszont az ott élő nem migráns hátterű, kis jövedelmű dánok egyáltalán nem örülnek.

Egy másik intézkedés a kvóták bevezetése lesz, amelyben maximalizálni fogják, hogy egy-egy kerületben mekkora lehet a migránsok aránya.

Az egyik leghatározottabb intézkedés az, amelyben

a kormányzat a gettón belül elkövetett bűncselekményeket kétszer akkora büntetési tétellel sújtja, mint az azon kívül elkövetetteket.

Például egy sima ablakbetörés az utca egyik oldalán 20 nap börtönnel, a migránsgettóban levő oldalán 40 napos börtönnel büntetendő.

Odacsapnak, nem akarnak több migránst a dánok 2

Az intézkedés az ellenzők szerint a muszlimok ellen irányul. Mads Fuglede, a jobbközép kormány egyik parlamenti képviselője viszont egyenesen azt mondja:

„Az iszlám jelenti a dánok problémáinak jelentős részét

Szerinte minden nehézségük a Közel-Keletről érkező migránsokhoz kapcsolódik. „Asszimilációra van szükség, azaz a muszlim csoportoknak, akik nemet mondanak ma a dán szabályokra, így tehát Dániára is, az iszlám vallásuk mellett el kell fogadniuk a dán jogrendszert és az együttélési szabályokat.”

A jobbközép kormány programját széles körben támogatja mind a baloldal, mind a radikális jobboldal, így majdnem teljes nemzeti konszenzus alakult kia témában.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A Velencei Bizottság módosította korábbi közleményét

Géza

Pikáns részletek derültek ki Obama magánéletéről

Mazsi

Rabszolgaként tartotta a kislányokat “Isten prófétája”

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------