Hirmagazin.eu
Főoldal » Obamáék Washingtonban maradnak miután lejár elnöki megbízatása
Külföld

Obamáék Washingtonban maradnak miután lejár elnöki megbízatása

Forrás: MTI

Barack Obama pénteken közölte, hogy nem távozik Washintonból, miután lejár elnöki megbízatása, felesége pedig egy lányok iskoláztatását segítő alapítvány munkájában vesz majd részt.

 Obamáék Washingtonban maradnak

A jelenlegi elnök – aki az idei választáson már nem indulhat – Hawaiin született, és mielőtt a washingtoni Fehér Házba költözött, Chicagóban élt. Felesége, a first lady családja ugyanis chicagói.

“Pár évig Washingtonban maradunk” – osztotta meg terveit Obama a wisconsini Milwaukee egyik éttermében a helybéliekkel. A kötetlen és baráti csevegésről a kíséretében lévő újságírók adtak hírt több amerikai sajtóorgánumban is. Obama arról beszélt, hogy amíg kisebbik leánya, a 14 éves Sasha be nem fejezi a középiskolát – amely Washington egyik legnevesebb, legtekintélyesebb s egyúttal legdrágább oktatási intézménye – az egész család a szövetségi fővárosban marad. Hogy utána mi lesz, “azt még nem találtuk ki” – mosolygott az elnök.

Obama azért látogatott Milwaukeeba, hogy gratuláljon a város vezetőinek, mert az Egyesült Államokban ebben a városban csatlakoztak a legtöbben az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási programhoz.

Barack Obama közben azon is dolgozik, hogy Chicagóban megnyissa kapuit a róla elnevezett elnöki könyvtár.

Michelle Obama, a first lady – aki a héten ünnepelte ötvenkettedik születésnapját – lányok iskoláztatását segítő alapítványban szeretne intenzívebb munkát folytatni. Róla azt jegyzik meg amerikai elemzők, hogy az elmúlt nyolc évben mindig olyan alapítványok munkájában vagy programokban vett részt, amelyek Obama elnökségének terveit szolgálták.

 

 

Hasonló hírek

Nyolc halálos áldozata van az Elsa szélviharnak Nyugat-Európában

Géza

Ferenc pápa: az egyháznak ismét közelednie kell az emberekhez

Géza

Merkel: el kell osztani a most feltorlódott menekülteket is

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------