Főoldal » Ő dolgozik legtöbbet a brit királyi családban
Külföld

Ő dolgozik legtöbbet a brit királyi családban

Ta­valy is sokat dol­go­zott a brit ki­rá­lyi csa­lád, és a mun­ká­ból min­denki ala­po­san ki­vette a ré­szét.

Minden évben összeállítanak egy statisztikát a királyi család aktivitásáról. Az új lista szerint az idén 90 esztendős II. Erzsébet királynő – aki februárban kezdi uralkodásának 65. évét – 2015-ben 306 hivatalos eseményen jelent meg. Egy évvel korábban az uralkodó 393 rendezvényen vett részt.

Ő dolgozik legtöbbet a brit királyi családban

Az udvar nem is titkolja, hogy a királyi ház illetékesei igyekeznek valamelyest enyhíteni a királynő munkaterhén, tekintettel az uralkodó előrehaladott korára. II. Erzsébet már évekkel ezelőtt felhagyott például a hosszú külföldi utazásokkal, és a Nemzetközösség távoli népeivel fenntartott kapcsolatok ápolását gyermekeire, illetve unokáira bízza.

Férje, Fülöp herceg 2015-ben 217 programon volt jelen az egy évvel korábbi 273 hivatalos megjelenés után. Fülöp a 90. születésnapja alkalmából vele és róla készült BBC-portréműsorban annak idején még azt ígérte, hogy a jövőben jóval kevesebb feladatot vállal, mivel ebben a korban

az ember már lefelé tart fizikailag, szellemileg, és általában is jobb kiszállni még a szavatossági idő lejárta előtt.  

Ennek azonban az azóta eltelt években nem sok jelét adta, annak ellenére sem, hogy többször is kórházi kezelésre szorult. A legnagyobb riadalmat 2011 karácsonyán okozta egy szívkoszorúér-elzáródás, amelyet katéteres beavatkozással és egy artériatágító betét beültetésével sikeresen megszüntettek. Az orvosok akkor teljes pihenésre utasították az agg herceget, aki azonban ezt a parancsot gyakorlatilag elengedte a füle mellett.

Jöjjenek a fiatalok!

Fülöp messze maga mögött hagyja a királyi család fiatal nemzedékét is. Vilmos herceg, a királynő unokája – az Egyesült Királyság majdani uralkodója -, valamint hitvese, Katalin hercegnő és öccse, Harry herceg összesen is csak 198 hivatalos eseményen jelent meg 2015-ben a királyi ház képviseletében.

Ő dolgozik legtöbbet a brit királyi családban 1

Tavaly Károly trónörökös, a királynő és Fülöp herceg 67 esztendős elsőszülött fia és húga, Anna hercegnő, a királyi pár egyetlen leánygyermeke volt a legszorgalmasabb. Károly  527, Anna 544 hivatalos programot teljesített.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Évek óta titkolják az erőszakot a német menekültszállásokon

Géza

Franciaország légi csapásokat fontolgat Szíriában

Edit

Íme a Soros-terv – A milliárdos saját szavaival

Géza