Főoldal » Ő az: sportlövő volt a hanaui tömeggyilkos – A végén saját anyjával és magával is végzett – FOTÓ
Külföld

Ő az: sportlövő volt a hanaui tömeggyilkos – A végén saját anyjával és magával is végzett – FOTÓ

Szélsőjobboldali terrorcselekmény lehetett a kilenc halálos áldozatot követelő éjszakai lövöldözés a németországi Hanauban a nyomozás első, előzetes megállapításai szerint – mondta Hessen tartomány belügyminisztere csütörtökön a tartományi gyűlésben (Landtag).

Peter Beuth elmondta, a feltételezett elkövető egy 43 éves német állampolgár, akit 72 éves édesanyjával együtt holtan találtak hanaui lakásában. Mindkét holttesten lőfegyver okozta sebek vannak. A lakásban lőfegyvert is találtak.

A nyomozás első megállapításai szerint a férfi valószínűleg lelőtte az anyját, majd végzett magával.

Tobias R. korábbi videóin a német felsőbbrendűségről beszél, lenézően nyilatkozva az arabokról, törökökről, de zavaros, amerikai sátánista katonai rituálék is szóba kerültek / Fotó: Twitter Tobias R. korábbi videóin a német felsőbbrendűségről beszél, lenézően nyilatkozva az arabokról, törökökről, de zavaros, amerikai sátánista katonai rituálék is szóba kerültek / Fotó: Twitter

Mint megírtuk, a férfi, mielőtt hazatért, szerda késő este támadást intézett két helyi vízipipabár ellen. Tüzet nyitott egy vegyesbolt előtt is, illetve rálőtt egy autóra. Kilenc embert megölt, több embert megsebesített.

A nyomozást irányítását idegenellenes, szélsőjobboldali indíttatású terrorcselekmény gyanúja miatt magához vonta az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészség – közölte a miniszter.

A feltételezett elkövető autóját szállítják el rendőrök a férfi lakóhelyéről a Frankfurt am Main melletti Hanau városban elkövetett lövöldözést követően, csütörtök reggel / Fotó: MTI/EPA/Armando Babani A feltételezett elkövető autóját szállítják el rendőrök a férfi lakóhelyéről a Frankfurt am Main melletti Hanau városban elkövetett lövöldözést követően, csütörtök reggel / Fotó: MTI/EPA/Armando Babani

Sportlövő volt

A feltételezett elkövető valószínűleg egyedül követte el a bűncselekményeket, társai, segítői nem voltak. Sportlövő volt, legálisan tartott fegyvert. Rendőrségi ügye nem volt, a biztonsági szervek nem tartották számon szélsőjobboldaliként – mondta Peter Beuth.

A Hanauban történtek

„támadást jelentenek a szabad és békés társadalom ellen”

– tette hozzá.

A búcsúlevél

Sajtójelentések szerint a feltételezett elkövető hátrahagyott egy levelet és egy videóüzenetet, amelyekben a lövöldözés elkövetőjeként azonosítja magát, ismertetve indítékait. Okfejtése erőteljesen idegenellenes, szélsőjobboldali természetű. Áldozatai többnyire úgynevezett migrációs hátterű emberek, vagyis bevándorlók, avagy bevándorló családban születtek. Többen kurd nemzetiségűek. Ezeket az értesüléseket egyelőre nem erősítették meg hivatalos forrásból.

Szélsőjobboldali terrorhullám?

A vérengzést a szövetségi parlament (Bundestag) valamennyi pártja elítélte. Az ellenzéki Zöldek vezető belügyi szakpolitikusa, Irene Michalic hangsúlyozta, hogy „szélsőjobboldali terrorhullám” bontakozott ki Németországban, a biztonsági szervek pedig nincsenek kellőképpen felkészülve.

Felidézte, hogy szélsőjobboldali terrorista szervezkedés gyanúja miatt a napokban elfogtak 12 embert, tavaly októberben támadás érte Halle városi zsinagógáját, júniusban pedig megöltek egy helyi politikust Hessen tartományban.

A Hanauban történteket a szövetségi kormány is elítélte. Angela Merkel kancellár és Horst Seehofer belügyminiszter több hivatalos programját lemondta, illetve folyamatos tájékoztatást kértek a nyomozás fejleményeiről.

 

A 24.hu közben arról ír, hogy a férfi az internetre korábban olyan videókat töltött fel, amelyekben különös összeesküvés-elméletekről beszél. Szerinte Amerikában titkos katonai bázisokon sátánista szertartásokon gyereket kínoznak. Egyben felsőbbrendűnek nevezte a németeket, az arab országok lakóiról és a törökökről pedig lenézően beszélt. Azt is mondta, hogy 18 éve szándékosan nem volt nővel.

(MTI, Blikk, 24.hu) / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Egyre elutasítóbbak a svédek a bevándorlókkal

info

Robert De Nirónak is bombát küldtek, kiürítették az éttermét

Mazsi

Megsérült az Admiral Kuznyecov (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------