Hirmagazin.eu
Főoldal » Ő a szökevény ámokfutó: hírhedt bankrabló a meglőtt túszejtő – fotók
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ő a szökevény ámokfutó: hírhedt bankrabló a meglőtt túszejtő – fotók

Budapest ― Fegyverrel menekülő rab, autós üldözés, lövöldözés fényes nappal a nyílt utcán, járókelők között – akciófilmbe illő jeleneteknek lehettek szemtanúi, akiknek tegnap dél körül a XV. kerületi Szentmihályi úton vitt az útjuk.

Rendőrök üldöztek egy szökött rabot, miután ő a Fővárosi Törvényszéken elvette egy őr fegyverét, majd kereket oldott. A férfi menekülés közben többször elsütötte a pisztolyt. Végül, 36 perces hajsza után a zsaruknak sikerült leteríteni Sz. Károlyt (35): a bűnözőt életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították.

Az ábrán látható, hogy a Nissan anyósülésén, a sofőrt sakkban tartó szökevény parancsára a vezető megkerüli a feltorlódott autókat, közben egy zsaru tüzel a járgányra

Információink szerint ő volt az a férfi, aki 2017-ben, miután megkísérelt kirabolni egy kőbányai bankfiókotmenekülni próbált, ám egy kisteherautó elgázolta. Sz. akkor 9 év börtönt kapott fegyveres rablásért. Most egy kisebb súlyú bűncselekmény miatt vitték zárkájából a bíróságra: 1 év 1 hónap börtönt kapott, garázdaság és rongálás miatt. Sz. azonban nem törődött bele a döntésbe: a tárgyalóteremben elvette az egyik őr fegyverét, túszul ejtette a törvényszék egyik biztonsági őrét, akit végül az épület előtt elengedett. Ámokfutása azonban itt nem ért véget. Megállított egy Nissant, aminek 63 éves sofőrjére szegezte a fegyvert, és arra kényszerítette, hogy hajtson el.

Sz. Károly korábban bankot rabolt és elütötte egy autó /Fotó: Járai László

A rendőrség valóságos hajtóvadászatot indított Budapest utcáin Sz. után. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Hungária körúton szúrták ki a Nissant, még azt is látták, ahogy a szökött rab fegyvert fog a sofőr fejéhez. Közben a zsaruk a város több pontján is úttorlaszt állítottak. Ennek eredményeként a feltorlódott forgalom miatt a Nissan megállt a Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél: a kocsisort megelőzve a járgány továbbhajtott, miközben egy rendőr tüzet nyitott az autóra.

Hét lövés érte az ámokfutó szökevényt

Pár méterrel arrébb Sz. kiugrott a kocsiból, majd megtámadott egy mercedesest. A sofőr azonban elképesztő lélekjelenlétről téve tanúbizonyságot szembeszállt a támadóval. A Blikknek a bátor férfi, Zoltán (33) elmondta, hogy amikor a szökevény benyúlt a kocsiba a fegyvert fogó kezével, ő igyekezett lenyomni a pisztolyt – A férfi közben próbálta elsütni a fegyvert, ám ez nem sikerült neki. Végül feladta, odébbállt, de közben odaértek a rendőrök – mesélte Zoltán, aki a kocsiból kiugorva kétségbeesetten kiabált a zsaruknak, hogy lőjjék le a támadót.

Végül a férfit 36 perccel szökése után a rendőrök ártalmatlanították. Mivel Sz. Károly a felszólítás ellenére sem adta meg magát, több célzott lövést adtak le rá.Úgy tudjuk, az akció során 25 lövés dördült, ebből 7 a menekülő Sz. Károly testébe fúródott. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Az üldözés végén a rabot a zsaruk lelőtték, a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba /Fotó: Olvasóriporter

Olvasó-riporterünk, aki fotót is készített a hajmeresztő üldözésről, kisfiával nézte végig a törénteket.

– Alig 20 méterre a tűzharc helyszínétől álltunk a négyéves gyerekemmel. Épp a pizzafutárt vártuk, amikor a fegyveres rab kipattant az egyik kocsiból, és elkezdett lövöldözni. Azonnal felkaptam a gyereket, mert úgy tűnt, hogy felénk szalad, annyira közel volt. A nála lévő fegyverrel aztán egy Mercedest akart elkötni, de a sofőr nem hagyta magát, és dulakodni kezdtek. Közvetlenül nagyjából 5-6 rendőr eredt a nyomába, ekkor hallottam legalább 10 lövést. A férfi végül elterült a földön, és elfogták – mesélte olvasó-riporterünk, majd hozzátette: kisfia szerencsére nem érzékelt sokat a történtekből, leginkább a biciklije miatt aggódott, ami a ház előtt maradt, mikor elszaladt apukájával.

A menekülő Sz. a mercedeses Zoltánra is fegyvert fogott, ám a bátor sofőr nem hagyta magát: szembeszegült

Nem hibázott a felügyelő

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság a történtek után közölte: a fegyőr nem hibázott a belső vizsgálat szerint. A felügyelőt a BvOP parancsnoka is meglátogatta a kórházban. 2018 januárjától egyébként öten kíséreltek meg szökést.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

A kíváncsi szemektől távol: titokban hallgatták meg Gothár Pétert

Géza

Eltűnt egy 94 éves férfi Budapesten

Géza

Rekordszámú határsértést hiúsítottak meg a magyar határon

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------